Marco Pastors (LR) wil in Rotterdam blijven

Wie niet overstapt, telt niet meer mee, zo lijkt het tegenwoordig. Voetballers verruilen even gemakkelijk van werkgever als tieners van een mobieltje. Schrijvers - en zelfs uitgevers zelf - verhuizen van de ene uitgeverij naar de andere. Oudetelevisiefragmentenaanelkaarprater Jack Spijkerman stapt over naar De Mol, om zijn en De Mols goedgevulde zakken nog wat voller te maken. Frits Barend en Henk van Dorp doen dat eveneens, zodat ze vlak voor hun toch al riante VUT hun pensioen nog wat extra kunnen opkrikken.Ook in de politiek bestaat merkentrouw nauwelijks meer. Er zijn de afgelopen jaren al enkele opvallende en minder opvallende switches geweest, bijvoorbeeld van Ayaan Hirsi Ali (van PvdA naar VVD), van Femke Halsema (van PvdA naar Groen Links), van Wouter Bos (van Shell naar PvdA), van Hilbrand Nawijn (van CDA naar LPF), van Jan Nagel (van PvdA naar zo'n beetje elke nieuwe partij naar zo'n beetje elke andere nieuwe partij), van Geert Wilders (van VVD naar Groep Wilders) en van Ali Lazrak (van SP naar het zielige geval Lazrak).
In dit verband is het opmerkelijk dat wethouder Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam heeft verklaard niet naar een nieuwe politieke beweging over te zullen stappen als Leefbaar Rotterdam het in de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 goed doet en de partij vervolgens weer aan het college kan deelnemen.
Pastors kwam onder de rokken van Pim Fortuyn de politiek binnen, haalde als een van de laatsten op de lijst van Leefbaar Rotterdam een zetel binnen in de gemeenteraad, trad aan als wethouder Fysieke infrastructuur, en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de vaandeldragers van de Nieuwe Politiek. Zo laat hij zich met enige regelmaat in het islamdebat horen. Afgelopen donderdag was hij bijvoorbeeld nog te zien in het televisieprogramma Rondom Tien, in discussie (voor zover dat mogelijk is in zo'n programma) met onder meer Femke Halsema en Geert Mak.
Pastors is benaderd door Geert Wilders, om deel te nemen aan diens partij-in-oprichting en om zich bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer, in 2007, verkiesbaar te stellen. Pastors wil zich dus echter, onder de eerder genoemde voorwaarden, aan zijn (fictieve) contract met de Rotterdamse kiezer houden. Als hij woord houdt: hulde! Politici die zich aan hun woord houden, daar hebben we er veel te weinig van.

15-05-2005 15.05 | Door: Visstick G.

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere