Lance Armstrong beschuldigd van nog meer dopinggebruik

StommelingJones
In Nederland is het heel stil rond Lance Armstrong.Dat is niet alleen te verklaren doordat Mart Smeets zo'n enorme fan van die Texaanse Klootzak is, maar hoe het dan wel komt, weten wij ook niet. In het buitenland is er wat commotie rond de zevenvoudige tourverzieker. L'equipe had hem beschuldigd van epogebruik in de tour van 1999 en zei daar ook bewijzen voor te hebben, wat wij graag geloven. De Amerikanen vinden Lance Armstrong een held, omdat hij kanker gehad heeft, en van hun helden moet je afblijven, dus wordt hij door steeds meer Amerikanen gesteund. De Der Spiegel zegt nu, onder de kop Radsport ist in den Klauen des Dopings, dat de Italiaanse dopingonderzoeker ("der italienische Doping-Fahnder") Alessandro Donati (nooit van gehoord, maar dat zal wel aan ons liggen) zonder meer gelooft dat L'equipe gelijk heeft, maar ook zegt dat Lance Armstrong meer gebruikt moet hebben dan alleen epo. Omdat wij zo'n hekel aan Armstrong hebben, citeren wij hier de krachtigste uitspraak van Donati (in het Duits, want zo stond het op de webzijde van de Der Spiegel):

""Die Leistung von Armstrong kriegt man allein mit Epo kaum hin", sagte Donati in einem Interview mit der Wochenzeitung "Die Zeit". "Der Radsport ist in den Klauen des Dopings, wenn nicht zu 100 Prozent, dann zu fast 100 Prozent. Das liegt auch daran: Kraft ist der absolut entscheidende Faktor, Taktik spielt eine untergeordnete Rolle", betonte der Italiener." ("De prestatie van Armstrong krijg je met alleen epo nauwelijks voor elkaar", zei Donati in een interview met het weekblad "Die Zeit". "De wielersport bevindt zich in de klauwen van de doping, als het niet voor honderd procent is, dan voor bijna honderd procent. Dat ligt ook hieraan: kracht is de absoluut beslissende factor, taktiek speelt een ondergeschikte rol", benadrukte de Italiaan.")

Het zal ons benieuwen of we dit vanavond nog horen in het sportjournaal.31-08-2005 15.10 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere