Godsdienstwaanzinnigen en zweefkezen slaags op ministerie

Stommeling Jones
'Occultisme op werk bij ministerie Peijs', aldus de Godsdienstwaanzinnige Courant, die zichzelf het Nederlands Dagblad noemt. Wij citeren de eerste alinea:
"DEN HAAG - Op het ministerie van Verkeer en Waterstaat beginnen vandaag de 'Spirituele Dagen'. ,,Een grote groep nietsvermoedende Rijksambtenaren wordt de komende dagen bedreigd door georganiseerd occultisme op het werk'', zo vindt Rijksgebed, een groep christelijke ambtenaren die dagelijks bijeenkomt om voorbede te doen voor de overheid."
De 'Spirituele Dagen'? Bij Verkeer en Waterstaat? Zijn ze nou godverdomme helemaal van de pot gerukt? Laat ze godverdegodverdegodver de fileproblematiek oplossen, of andere dingen waar ze voor betaald worden, maar niet een beetje gaan zitten zweefkezen op kosten van de belastingbetaler.
"Tijdens de 'spirituele dagen' staan allerlei workshops op het programma. Er worden onder meer tarotkaarten gelegd, er is een helderziende en astroloog, er is een workshop moderne hekserij, een cursus roet- en kaarsvlam lezen, een cursus voetreflextherapie en een lezing over de symboliek van de Da Vinci Code."
Godheeft mij hoogstpersoonlijk verzekerd dat hij wel degelijkbestaat
De groep gristelijke godsdienstwaanzinnigen die zichzelf 'Rijksgebed' noemt, is dus tegen de 'Spirituele Dagen', maar niet omdat ze ervoor zijn dat de ambtenaren gewoon aan het werk gaan, maar omdat ze de 'Spirituele Dagen' eng vinden. De vormen van zweefkezerij die er aan de orde komen, zijn namelijk 'occultisme', volgens de godsdienstwaanzinnigen, en in dier voege ongetwijfeld het werk van de duivel.
"Mensen krijgen zo een duivelse waarheid onder ogen."
U kent ons, wij zijn grootmoedig en vinden:
"Iedereen heeft recht op zijn eigen bijgeloof, zolang hij er een ander niet mee lastig valt en op eigen kosten."
Wij krijgen echter sterk de indruk dat een en ander op onze kosten plaatsvindt. Een reden te meer om je er vreselijk over op te winden.  Vallen de bloedgolven die wij van zoiets krijgen eigenlijk onder het nieuwe zorgstelsel?

Op de webzijde van het desbetreffende ministerie hebben wij gebruik gemaakt van het vragenformulier, alwaar uw en onze captain de volgende vraag gesteld heeft: "Zijn jullie nou helemaal gek geworden?"
Men heeft beloofd onze vraag binnen twee dagen te beantwoorden.10-05-2006 01.34 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere