Katrina opnieuw op de eerste plaats

Stommeling JonesDe nasleep van de orkaan Katrina houdt de gemoederen bezig. Katrina staat zelf op de eerste plaats in de technoratitoptien van 1.45 uur. New Orleans en de verschillende wijken, buitenwijken en voorsteden worden ook gezocht. Natalie Glebova is merkwaardigerwijs toch weer een plaatsje gestegen.

1. Katrina: orkaan
2. Mandeville: plaats ten noorden van Lake Pontchartrain. Als wij het goed gezien hebben, ligt de grote brug over Lake Pontchartrain eruit. Mandeville ligt aan het eind van die brug. De brug die wij op televisie gezien hebben, zou echter ook de brug naar Slidell geweest kunnen zijn. Slidell is zeer zwaar getroffen, hebben wij ons laten vertellen. Mandeville ligt ten westen van Slidell.
3. “New Orleans”: minder zwaar getroffen door orkaan Katrina dan verwacht, maar nu bezig geheel onder te lopen, misschien met uitzondering van 'The French Quarter', dat het hoogst gelegen deel van New Orleans schijnt te zijn.
4. Natalie Glebova: ondanks orkaan Katrina nog steeds in de belangstelling. Ze is Miss Universe en komt uit Canada. We hebben net even gekeken, en ze is kennelijk al Miss Universe sinds mei. Waarom ze nu dan zo in de belangstelling staat, is ons een raadsel, maar niet zo'n groot raadsel dat we er achteraan gaan. We horen het wel. Of niet.
5. “Hurricane Katrina”: orkaan Katrina. Inmiddels wel uitgeraast, maar nu is men bezig de schade op te nemen.
6. Slidell: plaats ten noordoosten van New Orleans, aan Lake Pontchartrain. Zwaar getroffen door orkaan Katrina.
7. Metairie: deel van New Orleans. Getroffen door orkaan Katrina en daarna door gewapende plunderaars. Kon weleens onder water staan.
8. Covington: deel van New Orleans. Getroffen door orkaan Katrina. In eerste instantie vooral veel omgewaaide bomen. Zal nu wel onder water staan.
9. Looting: plundering. Gebeurt massaal in New Orleans. Sommige mensen plunderen netjes alleen wat ze echt nodig hebben, maar er waren op televisie ook beelden te zien van mensen die niet alleen de levensmiddelen uit de supermarkt gapten, maar ook de verrijdbare schappen waar ze op stonden.
10. Blogday: 31 augustus. Wie dat verzonnen heeft of waarom is ons een raadsel. Boeit verder niet.01-09-2005 01.49 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere