Premier weet niet wat "nee" betekent

Volgens RTL Nieuws heeft premier Balkenende enige moeite met elementaire begrippen. Hij roept het nee-kamp op duidelijk te maken wat ze eigenlijk wel willen. Wij vragen ons af, welk onderdeel van het woord nee er precies te moeilijk voor hem is.

Volgens het bericht "zocht de premier" op een bijeenkomst van CDAjongeren "de confrontatie met het nee-kamp." Hij bleek zich eraan te storen "dat negatieve sentimenten in de campagne de vrije loop krijgen." Tsja.

De premier vindt dat hij mag liegen en zegt dat Europa met de grondwet democratischer wordt, en dat er beter kan worden gevochten voor "onze financiële belangen". Van het eerste zeggen wij, dat Europa in het gunstigste geval op een andere manier ondemocratisch wordt, en van het tweede vragen wij ons in gemoede af wie 'wij' zijn, die 'onze financiële belangen' beter behartigd zouden zien worden. Wij zijn het alvast niet, dus zullen het onze financiële belangen ook wel niet zijn.

Balkenende begrijpt kennelijk niet, dat de neestemmers vooral nee willen stemmen, en dat het niet aan hen is, om te bepalen wat er daarna moet gebeuren. Het enige andere argument, naast de lafhartige poging om de tegenstanders in de verdeding te drukken, is "dat het buitenland met grote verbazing op een Nederlands nee zal reageren". Daar waarschuwt hij dan ook voor.

Welnu, in allerlei buitenlanden zijn de uitslagen van de Nederlandse enquêtes ook allang bekend (wij hebben persoonlijk Maurice de Hond nog getipt dat we zijn naam op een Poolse pagina tegen waren gekomen) en het is meer dan waarschijnlijk dat het buitenland nu alleen op een Nederlands ja nog met grote verbazing zal reageren. Als de premier het buitenland niet met die kennelijk onoverkomelijke of rampzalige emotie wil opzadelen, zit er nix anders op, dan dat hijzelf met het voltallige kabinet ook nee gaat stemmen. Verder moet hij vooral zo doorgaan, want het is reuze amusant. Heeft u trouwens al gestemd in onze poll?21-05-2005 20.51 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere