Ayaan Hirsi Ali minder interessant dan geneuk van Ria Visser

Stommeling Jones als kamerclown
Wij wisten allang dat Ayaan Hirsi Ali gelogen had, dus van de 'reportage' of hoe ze het ook willen noemen van ongezond sensatieprogramma Zembla waren wij niet onder de indruk. Journalistiek was er trouwens een heleboel op aan te merken, zodat mevrouw Ayaan Hirsi Ali vast wel aannemelijk kan maken dat ze minder gelogen heeft dan Zembla beweerde, wat niet wegneemt dat ze gewoon gelogen heeft.

Daar gaat het nu echter niet om. Het gaat erom dat wij heel leuk kunnen zien, dat Zembla slecht bekeken wordt, dat de kijkers van Zembla intellectuelen zijn die niet meteen gaan zitten goegelen, of dat het gewoon geen hond interesseert. Als je op dit moment bij Google intikt 'Ayaan Hirsi Ali gelogen', is een van onze stukjes het eerste van de zoekresultaten. Ook bij andere combinaties met genoemde woorden staan wij vrij hoog. Toch leidt dit op het moment niet tot een groter aantal bezoekers.

Toen Ria Visser bij Paul de Leeuw vertelde dat ze met Mart Smeets geneukt had, zagen wij een enorme stijging in het aantal bezoekers. Dat kwam doordat ze via Google tot ons kwamen. 'Ria Visser geneukt' was kennelijk een stuk interessanter dan 'Ayaan Hirsi Ali gelogen'. 'Ria Visser naakt' en 'Ayaan Hirsi Ali naakt' kunnen wij niet vergelijken, daar wij bij eerstgenoemde zoekactie wel op de eerste pagina met resultaten staan en bij de tweede niet. Overigens heeft de Provinciale Zeeuwse courant een stukje onder de titel 'Minister Verdonk zou Hirsi Ali hebben uitgezet' waarin wij lezen:

""Als ik toen minister was geweest, had ik je teruggestuurd", zei Verdonk onlangs in een privégesprek tegen het Kamerlid. Dat verklaarde Hirsi Ali gisteravond in het programma Zembla. Aanleiding voor de uitlating was de commotie rond de Kosovaarse scholiere Taïda Pasic. Hirsi Ali belde naar Verdonk om zich in te zetten voor het meisje dat met uitzetting werd bedreigd. „Ik heb ook gelogen over mijn verleden”, zei ze tegen Verdonk. De minister zei ronduit dat Hirsi Ali dan ook had moeten vertrekken."
Heel leuk allemaal, maar het ministerie van Verdonk zou onze vaste columnist nog terugbellen naar aanleiding van de vraag of mevrouw Hirsi Ali niet alsnog over de grens gezet dient te worden. Typisch mevrouw Verdonk: wel stoere taal uitslaan, maar werkelijk iets doen, ho maar. Zouden er trouwens al ontspoorde geesten zijn die zitten te zoeken op 'Rita Verdonk naakt'?

12-05-2006 11.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere