Vragen aan kamerlid Karimi

Wij vinden dat vluchtelingen hier best onderdak mogen krijgen, hoewel wij nooit zo snappen waarom mensen uit bijvoorbeeld Afrika, Azië en Zuid-Amerika helemaal hierheen moeten komen en niet wat dichter in de buurt van hun vaderland blijven zitten. Wij zijn meer voor opvang in de regio, dachten wij, en we proberen ons weleens voor te stellen hoe men in de Tweede Wereldoorlog in bijvoorbeeld wat nu Togo, Burkina Faso of Somalië heet gereageerd zou hebben, als onze Engelandvaarders niet naar Engeland, doch naar Togo, Burkina Faso of Somalië gevaren zouden zijn (als die landen toen al bestonden natuurlijk, maar laat ons de zaken niet nodeloos ingewikkeld maken). Daar staat tegenover dat het in veel regio's van Afrika, Azië en Zuid-Amerika niet prettig toeven is, en wat ons betreft moeten vluchtelingen gewoon zelf beslissen waarheen zij willen vluchten en het land waar zij aankomen moet dan beslissen of ze er in mogen.

Wij worden echter boos als vluchtelingen liegen bij het aanvragen van hun asiel. In de beperkte commotie rond mevrouw Ayaan Hirsi Hoeheetzenou hebben wij begrepen dat kamerlid Karimi ook gelogen heeft, vandaar dat wij onze vaste columnist gevraagd hebben haar even een eposteltje te sturen, wat hij ook gedaan heeft, en wel als volgt:

"Mevrouw Karimi,

Naar aanleiding van de commotie rond de leugen van mevrouw uw overgewaardeerde collega Ayaan Hirsi Ali, Magan of hoe ze ook heet, blijken er ook mensen rond te lopen die vinden dat u, omdat u ook gelogen schijnt te hebben over uw achtergrond, eveneens uw Nederlandse staatsburgerschap zou moeten inleveren (Zie 'Na Ayaan Hirsi Ali nu ook kamerlid Karimi onder vuur' op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=2485).

Mijn vragen aan u zijn: is het waar dat u gelogen heeft?
Zo ja, moet u dan ook binnenkort worden uitgezet?
Als u gelogen heeft en vind dat u niet binnenkort hoeft te worden uitgezet, waarom hoeft dat dan volgens u niet?
Als u niet gelogen heeft, hoe komen die mensen daar dan bij, volgens u?

Met vriendelijke groet,

[ondertekening]"

Dit eposteltje heeft hij ook in kopie naar een aantal medekamerleden van mevrouw Karimi gestuurd, wat hij er niet bij had gezet. Een van die kamerleden was zo vriendelijk erop te wijzen dat hij het eposteltje ook ontvangen had en bood aan het door te sturen, daar hij dacht dat er een vergissing in het spel was. Ter verduidelijking heeft onze vaste columnist toen het volgende eposteltje erachteraan gestuurd:
"Mevrouw Karimi,

In mijn vorige mailtje vroeg ik u, of u uitgezet zou moeten worden.

Een kopie van dat mailtje heb ik tegelijkertijd naar een aantal van uw medekamerleden gestuurd, wat ik natuurlijk had moeten vermelden, bijvoorbeeld in een P.S. Mijn excuses voor deze omissie.

Ik ben van plan de reacties, inclusief de uwe natuurlijk, te verwerken in een nog te schrijven stuk op http://www.opinieleiders.nl.

Met vriendelijke groet,

[ondertekening]

P.S. Ook dit mailtje heb ik in kopie naar een aantal van uw medekamerleden gestuurd.
P.P.S. Aan de andere ontvangers van dit mailtje: u hoeft dit mailtje niet door te sturen. Mocht u op de vragen uit het vorige mailtje willen reageren, graag dus."

Het kamerlid dat zo vriendelijk was te reageren, gaf ook zijn mening en onze vaste columnist heeft hem apart een berichtje teruggestuurd met de vraag of hij, nu wetende dat die mening eventueel gepubliceerd zou worden (bijvoorbeeld onder de titel "[Kamerlid X]: liegen mag best") nog veranderingen of toevoegingen zou willen aanbrengen. Wij zijn benieuwd.

15-05-2006 12.03 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere