Vragen aan Afshin Ellian

Blusser van Oud-Alblas vroeg ons eens aandacht te besteden aan het Nederlanderschap van de heer Afshin Ellian. Aangezien wij uit doorgaans betrouwbare bron hebben vernomen dat Afshin Ellian iemand is "die het wél verdient om uitgezet te worden", wilden wij die taak gaarne op ons nemen, al was het maar omdat wij hebben vernomen dat de heer Ellian ook op het lijstje van Zembla zou staan. Als wij in alle rust het staatssensatieprogramma nogmaals voor kunnen zijn, zullen wij het niet laten.

Wij hebben dan ook ogenblikkelijk onze vaste columnist in stelling gebracht, die de heer Ellian het volgende eposteltje heeft doen toekomen:

"Geachte heer Ellian,

Naar aanleiding van wat inmiddels misschien wel 'de zaak Hirsi Ali' genoemd mag worden, wordt er nu her en der driftig gespeculeerd over andere mensen wier Nederlanderschap twijfelachtig zou kunnen zijn. In dat verband is de naam gevallen van Tweedekamerlid Farah Karimi (zie 'Na Ayaan Hirsi Ali nu ook kamerlid Karimi onder vuur' en 'Vragen aan kamerlid Karimi') en op http://ayaanhirsiali.web-log.nl werd gesuggereerd dat u het volgende 'slachtoffer van Zembla' zou kunnen zijn.

Inmiddels gaat het gerucht dat u het Nederlanderschap ten onrechte verkregen zou hebben, daar u via een veilig land (Pakistan) naar Nederland zou zijn gekomen.
Mijn vragen aan u zijn nu: is het waar dat u via Pakistan (of voor mijn part een ander 'veilig land') naar Nederland bent gekomen?
Zo ja, heeft u dan het Nederlanderschap ten onrechte verkregen?
Als u via een veilig land naar Nederland bent gekomen, maar niet vindt dat u het Nederlanderschap ten onrechte verkregen heeft, kunt u dan misschien aangeven waarom u het niet ten onrechte verkregen heeft?
Als u niet via een veilig land naar Nederland bent gekomen, heeft u dan misschien enig idee waar dit gerucht vandaan komt?
Vindt u dat Ayaan Hirsi Ali of Farah Karimi het Nederlanderschap ten onrechte verkregen heeft? (Als rechtsfilosoof kunt u daar vast wel iets over zeggen).

De tekst van dit bericht zal gepubliceerd worden op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=2509 en aan uw reactie (of het uitblijven daarvan natuurlijk) zal eveneens aandacht worden besteed op http://www.opinieleiders.nl

Met vriendelijke groet,

[ondertekening]16-05-2006 19.23 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere