Zembla onderdeel van complot tegen rechtsstaat

Stommeling Jones
In de commotie rond Ayaan Hirsi De Somalische Schreeuwer Ali Magan, die haar vertrek naar de van racistische sympathieën beschuldigde denktank (de denktank schijnt iets te maken te hebben met het suspecte boek 'The Bell Curve') iets naar voren haalde en daar dankzij haar vriendjes en vriendinnetjes in de Tweede Kamer en haar vriendin Ruggegraatloze Rubberen Rita een hele show van kon maken, met dank aan Gerrit 'met Rita had ik toch nog een appeltje te schillen' Zalm, is het velen ontgaan dat dit een afleidingsmanoeuvre was.

Velen. Niet iedereen. Ons niet.

Men probeert ons af te leiden van datgene waar men mee bezig is en wel het afbreken van de rechtsstaat. Een onzer lezers, de heer of mevrouw Kaasflip, merkte na aanleiding van het stuk Kamer werkt verder aan afbraak rechtsstaat van de hand van uw en onze captain het volgende op:

"Zelfs in de wildste dromen van Kafka kom je dit soort voornemens nog niet tegen. Dit is een klinkklaar recept om lieden die de zittende macht onwelgevallig zijn, in een Nederlands Guantanamo Bay op te sluiten. Over monddood maken gesproken…. Is het griezelkabinet soms bij de voormalige Stasi in de leer gegaan?"
Wij kunnen de vraag van de heer of mevrouw Kaasflip bevestigend beantwoorden, met dien verstande dat wij het godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet Balkenende er al vaker van verdacht hebben, zijn 'juridische' inspiratie te halen uit de leerboeken van de Stasi, de KGB en de Nazi's. U kunt dat bijvoorbeeld zien in:In januari 2005 kon onze vaste columnist nog schrijven:
"Voor het gemak neem ik aan dat het geen kwade trouw is, maar gewoon dommigheid, waardoor het kabinet de rechtsstaat lijkt te willen opschorten."
Wij geloven dat het wel degelijk kwade trouw is en wij geloven bovendien dat het complot tegen de rechtsstaat nog veel groter is. In dat verband moet de Zemblauitzending rond de leugens van mevrouw het Somalische denktanklid anders gewaardeerd worden dan tot nog toe het geval is geweest.

Veel van degenen die Ayaan Hirsi Magan (niet te verwarren met Ayaan Hirsi Ali, zie 'Hirsi Ali verbijsterd over thuisblijven Huntelaar') een warm hart toedragen denken dat Zembla hier gefunctioneerd heeft als exponent van iets wat 'de linkse kerk' zou heten en dat 'de linkse kerk' en 'het moslimtuig' hier de handen broederlijk ineen geslagen hebben om Ayaan weg te werken. Anderen denken dat Zembla zich heeft laten misbruiken in de interne verkiezingsstrijd van de VVD, waar Ruggegraatloze Rubberen Rita het met haar vriendin Hirsi Magan op een akkoordje gegooid zou hebben om de grote 'Ayaan Hirsi Magan Wordt Verjaagd, Ach Wat Zielig Show' op te zetten, waarbij Ruggegraatloze Rubberen Rita zich verkeken zou hebben op de reacties.

Wij zijn van mening dat de heer of mevrouw Kaasflip op het goede spoor zit met de vraag:

"Heeft men bewust een hoop ketelmuziek gemaakt rond Ayaan Hirsi Enzovoort, zodat deze voorstellen stiekem konden passeren, zonder dat iemand er erg in had?"
Die vraag kan volgens ons met een volmondig "ja" beantwoord worden. In dat licht moet de gewraakte uitzending van het staatssensatieprogramma Zembla gezien worden als een belangrijke zet binnen het complot dat uiteindelijk moet leiden tot de politiestaat die de samenzweerders voor ogen staat. Wij kunnen slechts hopen dat het complot aan interne strijd ("Iedereen moet gristelijk worden" "Nou, nou, moet dat nou?") ten onder gaat voor de politiestaat zijn definitieve beslag gekregen heeft. In de tussentijd pleiten wij nogmaals voor het opheffen van de staatsomroep, maar we weten nu waarom ons pleidooi keer op keer wordt genegeerd.

[NOOT VAN UW CAPTAIN] Stommeling Jones heeft met zijn verslag van het debat goed werk geleverd, maar het zou kunnen dat hij er enigszins overspannen van geraakt is, zodat zijn paranoïde inslag zich vandaag wat meer manifesteert dan anders. Wij zullen hem vanavond de halve finale van het songfestival rechtstreex laten loggen, dat leidt misschien wat af. Tenzij dat natuurlijk volgens hem ook bij "het complot" hoort.18-05-2006 12.20 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere