Het is maar televisie. Lees eens een boek (LXVI) - De kleinste hond ter wereld

Dimitri Frenkel Frank heeft heel wat leuke sketches geschreven en van een deel daarvan (denken wij) heeft men het boek van de dag gemaakt. Dat wil zeggen: men heeft er een boek van gemaakt en wij hebben dat verheven tot boek van de dag. 'De kleinste hond ter wereld' (ISBN 90-6806-200-X) heet het. De flaptext zegt:

"Toeschouwers bij een noodlottig ongeval in een Amsterdamse gracht.
De presentatie van de kleinste hond ter wereld.
Het goddelijk nee van een huisarts tegen zijn hypochondrische patiënte.
Het lief en leed van de man van 30.

Het zijn slechts enkele van de vele humoristische situaties die Dimitri Frenkel Frank wist neer te zetten in zijn sketches voor televisieprogramma's als 'Zo is het ' en 'Hadimassa'. Sketches die door onder meer Wim de Bie en Kees van Kooten, Ton van Duinhoven en Luc Lutz weergaloos werden neergezet. De hier gepresenteerde selectie, in vergelijking tot de vorige druk uitgebreid met acht nieuwe teksten, toont alle kanten van de grillige humor van Dimitri Frenkel Frank en geeft een genadeloos beeld van het vele waarin een klein land klein kan zijn.

'De kleinste hond ter wereld': sketches om te lezen, om te spelen en vooral om van te genieten. Ideaal voor theateropleidingen, scholen, theatergroepen en bruiloften en partijen."

Ook een paar van de sketches uit 'Het grote ongenoegen' staan hierin en dankzij minister Bot is 'De oude Haagse heer' weer een klein beetje actueel. Het gaat namelijk enigszins over Indonesië. Nou vooruit, omdat u zo aandringt, een citaatje:

"HEER: Maar ja, toen hebben ze ons Indië weggegeven aan die... kom... aan die Indionesiërs...
INTERVIEWER (duidelijk een linkse rakker): Pardon, dat Indië hóórde aan die Indonesiërs.
HEER (geërgerd): Welnee, kerel, Indië was van ons, dat heb je toch nog op school geleerd, hoop ik.
INTERVIEWER: En die Indonesiërs dan?
HEER: Nou, die hadden motten blijven waar ze vandaan kwamen. In dat... eh... Indionesië, waar dat ook liggen mag."02-09-2005 20.20 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere