Balkenende heeft schijt aan de wet

Jeepeetje het godsdienstwaanzinnige neostalinistische premiertje heeft zich nu demonstratief met de zaak Ayaan Hirsi Etcetera bemoeit. Hij heeft de oekaze uitgevaardigd dat Ruggegraatloze Rubberen Rita de motie van de kamer serieus moet gaan uitvoeren. Een dergelijke oekaze zou niet meer hoeven zijn dan een overbodig geheugensteuntje, maar natuurlijk is het weer veel erger. Met "serieus uitvoeren" blijkt Jeepeetje 'ik ben hier de baas' het premiertje te bedoelen dat Ruggegraatloze Rubberen Rita mevrouw Ayaan Hirsi Etcetera tot Nederlandse verklaart. Dat was echter niet de motie die Ruggegraatloze Rubberen Rita had beloofd te zullen uitvoeren.

Zij had beloofd nog eens te gaan bekijken welke ruimte zij had en hield daarbij demonstratief de mogelijkheid open dat het antwoord "geen" zou zijn. Door de oekaze van Jeepeetje 'Ivan de Verschrikkelijke was een intelligent politicus' het premiertje mag Ruggegraatloze Rubberen Rita echter niet constateren dat zij gelijk had toen zij zich aan de regels en de wet wilde houden. Jeepeetje het onfatsoenlijke premiertje heeft duidelijk schijt aan de wet. Zijn uitspraak "Fatsoen moet je doen" geldt kennelijk niet voor hemzelf. Voor zichzelf houdt hij er een andere variant op na: "Fatsoen moet je doen, maar alleen als het je zo uitkomt en dan moet het ook nog eens niet te veel moeite kosten".

Over de motie citeren wij het verslag van Stommeling Jones:

"02:35 Hilbrand constateert dat de Tweede Kamer nu in meerderheid op de stoel van de rechter gaat zitten. Judas zegt dat die constatering onjuist is, maar hij vergist zich. De heer Rouvoet gaat het woord voeren in de derde termijn. Hij trekt de conclusie dat de minister een draai gemaakt heeft, door vanuit "geen ruimte om iets te doen" te gaan naar "de ruimte die er is, zal ik benutten". Wij kennen genoeg reisleiders om te weten dat die laatste uitspraak hetzelfde is als "ik zal eens zien wat ik voor u kan doen". Het antwoord "niets" staat op dat moment al vast, net als "de ruimte die er was, bleek nihil te zijn en ik kon dus nix benutten". Rouvoet kent geen reisleiders en is ook nooit reisleider geweest, dat is duidelijk.

02:40 De ministerin mag reageren en zegt dat zij "de motie zal uitvoeren". Er wordt meteen gestemd en de aanfluiting is compleet. Zelfs als de motie wordt uitgevoerd, is er dus helemaal niets gebeurd."



18-05-2006 16.16 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere