Web-log.nl in de problemen

Een computer of compjoeter
Web-log.nl heeft het zichzelf bepaaldelijk niet makkelijk gemaakt. Al geruime tijd klagen vele webstreepjeloggers erover dat iedere nacht tussen drie uur en tien over drie hun log onbereikbaar is en ook op andere tijdstippen wil Web-log.nl nog weleens zo traag zijn als ontbijtkoek door een trechter (voor de leek: ontbijtkoek is nog lastiger door een trechter te krijgen dan dikke stront. Kunt u nagaan).

Daar de programmatuur van web-log.nl de grote toeloop niet meer aankon, heeft men besloten over te gaan op een ander programma. Men noemt deze onderneming de 'verhuizing' van de webstreepjeloglogs. Wij schreven al dat niet iedereen daar blij mee is. Linda van de Salm is min of meer neutraal en schrijft:

"Ik had al van anderen gehoord dat het een hele klus is om dingen aan te passen en daar hebben ze ook wel gelijk in. Ik vind de nieuwe beheerpagina wel heel onoverzichtelijk. Het is even zoeken voordat je eindelijk vindt wat je zoekt. Gelukkig weet ik ook iets van HTML. Ik hoop echt dat ik geen problemen krijg met de datalimiet, want als dat echt een probleem wordt moet ik echt naar een oplossing zoeken."
Waarop natuurlijk prompt iemand zich geschrokken afvraagt: "Zit er een datalimiet aan dan?"

Dennis is minder positief dan Linda:

"Het zal wel even wennen zijn en natuurlijk is het gratis, maar ik vind het helemaal niks!
Ik kan mijn log niet meer offline zetten
Kan niet meer archiveren
IP bans werken niet meer (had er geen, maar toch)
Links openen niet meer in een nieuw venster
Mijn logs en jullie reacties barsten van de smilies
En vast nog veel meer..
Het enige handige is dat ik nu in mijn archief kan zoeken."
Tamara heeft de knoop al doorgehakt:
"Ik heb een naam gereserveerd op punt.nl en ik ben een begin aan het maken maar het is uitvogelen."
Uit de reacties blijkt dat een deel van haar bezoekers haar al is voorgegaan of gaat volgen. Het is toch wat. Als klap op de vuurpijl is er gisteren ook nog een probleem geweest met de bereikbaarheid van reeds verhuisde logs:
"Door een storing in de DNS server zijn nu een groot deel van de verhuisde weblogs weer in hun oude staat te bezoeken. We werken erg hard aan dit probleem en verwachten binnen een half uur de verhuisde weblogs ook weer in hun 'verhuisde' layout te kunnen laten zien."
Aldus Joris. Of het probleem inmiddels is opgelost, staat er niet bij. Volgens ons gaat deze hele manoeuvre webstreepjelog.nl aardig wat klanten kosten. Gezien het feit dat ze ook net bezig zijn te proberen hun loggers ertoe over te halen voortaan te gaan betalen, komt dat misschien niet zo goed uit. Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze vinden dat ze toch te veel gratis loggers hebben en dat ze er best een paar kunnen missen. We weten het niet, maar we houden het in de gaten.

20-05-2006 11.23 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere