Christenterroristen verliezen slag om hospitaal

In ziekenhuizen in Leicestershire lijken de Gideon International bijbels verboden te gaan worden omdat nietchristenen erdoor beledigd zouden kunnen worden. Het is nog niet definitief, maar het lijkt ons een fijn plan. Wie de bijbel of elk ander boek wil lezen, moet dat ook in het hospitaal kunnen doen, maar het is wel fijn als je in het ziekenhuis een beetje met rust gelaten wordt en niet bij het opendoen van het nachtkastje naast het bed meteen geconfronteerd wordt met godsdienstige of andere propaganda.

Gideons International distribueert de bijbels in ziekenhuis, hotels, cruiseschepen en gevangenissen en heeft zich meteen erg boos gemaakt. Wij hadden niet anders verwacht. Iain Mair, van het hoofdkwartier heeft het voorstel "uit de hand gelopen politieke correctheid" genoemd. Welnu, als er iemand iets tegen politieke correctheid heeft, zijn wij het wel en wij herkennen het dan ook op kilometers afstand. Dit zou best begonnen kunnen zijn als aanval van politieke correctheid, omdat de een of andere moslim geklaagd heeft of zo, maar wij wensen het te begroeten als poging om de christelijke opdringerigheid een beetje terug te dringen.

Als het aan Iain Mair ligt, blijft zijn organisatie de patiƫnten gewoon terroriseren met die bijbels, maar doen ze er wel een briefje bij met de namen van contactpersonen voor boeken van andere gezindten.

Mochten de ziekenhuizen het juiste besluit toch niet durven nemen, dan stellen wij het volgende compromis voor: een prettig gevulde boekenplank met daarop naast de bijbel en de koran ook de heilige boeken van nog een stuk of tien religies, wat klassiekers uit de wereldliteratuur, een grote hoeveelheid stripverhalen en een stevige stapel porno van allerlei kunne, zodat duidelijk is, dat het hier geen christenterroristische intimidatiepoging betreft, maar een vorm van dienstverlening om het verblijf in het ziekenhuis enigszins te veraangenamen.

(Bronnen: BBC News, Sky News)03-06-2005 13.31 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere