Godsdienstwaanzinnige klaagt GeenStijl aan

Hell ain't no picnic, it's a barbecue
De deense vlag
Wij hebben de hondelulle van GeenStijl niet erg hoog zitten en het is lang geleden dat ze bij GeenStijl nog iets leuks of interessants te melden hadden, maar deze is wel aardig: GeenStijl zal branden in de hel.

Volgens het stukje wordt GeenStijl aangeklaagd door een zich beledigd voelende godsdienstwaanzinnige, Rogier Havelaar geheten. FOK heeft het bericht overgenomen en maakt ervan: ''Gristenhond' doet aangifte tegen GeenStijl'. Fok citeert de 'gristenhond':

"Op Geenstijl.nl werden uitlatingen gedaan als 'sterf gristenhond sterf', 'stelletje gore fundamentalisten' en 'straks beginnen ze nog met aanslagen'. Dit vind ik onacceptabel, daarom heb ik aangifte gedaan. Niet zozeer omdat ik me bedreigd voel"

[...]

"GeenStijl is een voorbeeld van een website waar leden ongenuanceerd en anoniem de meest grove uitlatingen doen. Dit is geen manier van discussiëren in een gezonde samenleving."

Neen. Laten we zeggen dat iemand voor de rechter slepen vanwege de uitlatingen van een onbekende in een reactieveld een "manier van discussiëren in een gezonde samenleving" is. Wij hebben het wat dat betreft trouwens makkelijk, daar wij niet met godsdienstwaanzinnigen discussiëren. Niet voor niets luidt ons partijstandpunt met betrekking tot religie:
"Iedereen heeft recht op zijn eigen bijgeloof, zolang hij er een ander niet mee lastig valt en op eigen kosten"


24-05-2006 22.30 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere