Vragenuurtje Tweede Kamer, live gelogd

Stommeling Jones als kamerclown
14:04 We zijn er iets later ingevallen, dus we hebben al gemist waarom Weisglas er niet is. Nu zit Leslie Nielsen er en het gaat over ene mevrouw Eusetok of zoiets, die lid van de Twede Kamer wordt. Tussentijds. Het most niet maggen. Voor welke kiezersbedrieger komt deze nou in de plaats?

14:06 Mevrouw Eusetok loopt gearmd met Femke Halsema weg. Dan zal ze wel de vervangster zijn van kiezersbedriegster Vos. Inmiddels leest de mislukte Leslienielsenkloon een brief voor van kiezersbedrieger Duivesteijn. Opnieuw iemand die zijn termijn niet afmaakt. Wij herhalen wat wij daarover al eens gezegd denken te hebben: het tot nu toe genoten kamerledensalaris onmiddellijk teruggeven en een forse boete betalen. En vervolgens oprotten en je gezicht nooit meer in Nederland laten zien. Oplichter. Je was voor vier jaar gekozen (Joost mag weten door wie), dus heb je je vier jaar gewoon af te maken.

14:12 Wat een slijmjurk, die Duivesteijn. Hij durft zelfs het woord 'geloofwaardigheid' nog in de mond te nemen. Zijn vriendjes en vriendinnetjes klappen voor zijn brief. Is er eigenlijk wel een van die honderdvijftig zakkenvullers die niet bij de eerste de beste gelegenheid een leuker baantje pakt?

14:15 De plaatsvervangend voorzitter leest een stuk voor waaruit dan weer moet blijken hoe geweldig die Duivesteijn dan wel was. Hou toch op man. Schiet nou maar op met die vragen, hoewel wij ook vandaag geen enkele politiek relevante vraag verwachten. Wij eisen een MOTIE VAN WANTROUWEN, de VAL VAN HET KABINET en NIEUWE VERKIEZINGEN. Wij zijn trouwens reuze benieuwd waar de vragen van vandaag over zullen gaan. Zou er bijvoorbeeld iemand zijn die aan minister Pechtold gaat vragen of hij nu definitief geschift geworden is met zijn voorstel om zestienjarigen kiesrecht te geven? Waarschijnlijk niet.

14:20 De plaatsvervangend kamervoorzitter wil graag verder met de vragen  en geeft Rendert Algra van het CDA het woord. Intussen verzamelen de vriendjes en vriendinnetjes van Duivesteijn zich om afscheid van hem te nemen. Algra gaat gewoon door en hij blijkt de politiewoordvoerder van het CDA te zijn. Hij is boos op de politiecommissarissen die zondag gezegd hebben dat de top van de Nederlandse politie stelselmatig "verkleuterd" wordt. Hij windt zich vreselijk op, want het CDA is geweldig en een commissaris mag niet zeggen dat er in Nederland sprake is van "schijnveiligheid". Natuurlijk is zijn bron weer een televisieprogramma, want zelf contact opnemen of onderhouden met de korpsbeheerders zal hem wel te veel moeite zijn, als politiewoordvoerder van het CDA. Algra blijft maar praten en intussen heeft hij ook nog een paar vragen gesteld. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties krijgt het woord. Hé, dat is die sukkel van een Remkes.

14:26 Remkes heeft zondagavond ook gekeken en hij kon zich er niet zo over opwinden als Algra. Remkes kan de naam Algra niet uitspreken en maakt er Algera van. Ach ja.
Remkes zegt dat hij die uitzending niet serieus wenst te nemen, want op de "politieconferentie" was iedereen het met de regering eens. De "prestatiecontracten" waar de commissarissen op de televisie zo tegen schijnen te zijn geweest (wij kijken namelijk zelden naar Netwerk, dus zeker weten doen we het niet) kunnen volgens Remkes rekenen op brede steun van de politie. "Prestatiecontracten, daar zal met verstand mee moeten worden omgesprongen", aldus de minister. Daarmee bedoelt hij waarschijnlijk dat de politie prioriteit moet geven aan die contracten die onmiddellijk geld opleveren en dus veel boetes voor lullige dingen moet uitschrijven. Voor de rest mag de politie de hand lichten met de contracten en als het echt moeilijk wordt, mogen ze er hun reet mee afvegen. Kortom, dit gaat nergens over. Remkes vindt dat er bij de politie "voldoende ruimte moet zijn voor professionaliteit". Moeten wij daaruit concluderen dat de minister de politie op dit moment een stelletje amateurs vindt? Algra is nog steeds boos en is niet blij met de antwoorden van Remkes. Hij heeft de indruk dat de minister een slapjanus is die zich doodleuk via de televisie laat uitschelden. Remkes heeft niet begrepen dat er sprake was van uitspraken namens de raad van hoofdcommissarissen. Hij gelooft dat hij volgende week weer een delegatie van de raad spreekt en hij gaat ze dan vragen of de politieconferentie voor de raad belangrijker was dan Netwerk.

14:35 Ewout Irrgang van de SP wil de minister horen zeggen dat de nationale politie niet doorgaat, maar de minister zegt dat de hoofdcommissarissen gewoon te doen hebben wat Remkes en Donner hun door de strot wensen te douwen. Dat is ook wel logisch, want dit neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet is gewend te denken dat Nederland van bovenaf tot gehoorzaamheid gedwongen moet worden. Irrgang heeft trouwens boter op zijn hoofd, want zijn partij heeft voor gestemd toen de kamer vorige week akkoord ging met een verdere afbraak van de rechtsstaat. Van Schijndel van de VVD wil dat de minister de commissarissen gaat vertellen dat ze in het openbaar hun bek moeten houden.

14:39 Boris van der Ham, de schijnheilige hufter van D66, wil dat de minister opnieuw met de commissarissen gaat spreken. Femke Halsema gaat een vraag stellen (Hé Femke, heb je je excuses al aangeboden aan Verdonk, vanwege je onbewezen beschuldiging?) aan Algra. Ze vraagt hem of hij begrepen heeft dat de commissarissen de nationale politie niet willen. Algra heeft dat niet begrepen. Wat een agressieve schreeuwlelijk is dat. Straub van de PvdA vindt dat de minister met de politie "in gesprek" zou moeten gaan over meer veiligheid. De minister vindt het best en zegt dat "cijferfetisjisme niet aan de orde is". Straub vraagt of de commissarissen op de televisie hadden mogen zeggen dat de politie problemen had.

14:44 De minister van Buitenlandse Zaken heeft het kamergebouw niet kunnen vinden dus de vergadering is even geschorst.

14:49 Schijnheilige Boris gaat aan minister Bot vragen stellen over de aanstaande homodemonstratie in Warschau. Volgens schijnheilige Boris is "Europa niet alleen een economische gemeenschap, maar ook een waardengemeenschap". Welnu, beste knul, dat zie je verkeerd. De minister kent geen voorbeelden van geplande demonstraties die door de autoriteiten verboden zouden zijn (hm, dan heeft Netwerk daar zeker geen uitzending aan gewijd) en denkt dat de demonstratie van 10 juni gewoon door kan gaan. De regering blijkt plotseling van mening dat mensenrechten voor alle individuen gelden. Wat raar dan dat onze regering zijn best doet om met steun van ons parlement onze rechtsstaat de nek om te draaien. Maar wacht, dit is de minister van Buitenlandse Zaken, die heeft het alleen over het buitenland natuurlijk. Misschien weet hij niet eens wat hier gebeurt. Hahahahahaha. Natuurlijk weet hij dat. Hij hoopt alleen dat wij het niet door hebben.

14:55 Schijnheilige Boris is niet tevreden met het antwoord van de minister en wil dat de Nederlandse ambassadeur de Polen gaat waarschuwen dat ze moeten doen wat Schijnheilige Boris en zijn Prutspartijtje willen. Zouden ze er bij D66 achter zijn dat ze bij de volgende verkiezingen geheel dreigen te worden weggevaagd en daarom nu alvast een voorschot op de verkiezingscampagne willen nemen? Heeft Boris uitgerekend dat hij herkozen kan worden als alle homo's op hem stemmen? Mevrouw Anja Timmer van de PvdA heeft een aanvullende vraag en wil ook dat de minister ervoor zorgt dat de homodemonstratie in Warschau niet hardhandig uit elkaar geslagen wordt. Oei. Dat kan Boris toch zijn zetel kosten. Mevrouw Farah Karimi (die haar epost niet beantwoordt) doet ook een duit in het zakje. Nu komt ook Van Baalen van de VVD naar de microfoon. Op deze manier kan Boris het wel schudden, met die zetel. De minister denkt dat "ieder land zijn eigen manier heeft van het beschermen van demonstraties" en wil het uit elkaar meppen van de homodemonstratie in Warschau over laten aan de desbetreffende autoriteiten. Wij denken ook dat de Poolse autoriteiten uitstekend in staat zijn de homo's van de straat te rammen, maar weten niet zeker of de minister dat bedoelt. Misschien denkt hij echt dat de Polen de demonstratie gaan beschermen. Hij heeft dus niet begrepen dat alle vragenstellende kamerleden ervan uitgaan dat dat niet het geval gaat zijn.

15:05 Ferry Mingele deelt mede dat wij ook vragen hadden zullen krijgen over Taïda Pasic, maar minister Verdonk "is vandaag ziek", aldus Ferry de Zwetser. Kwaaddenkend als wij zijn, gaan wij ervan uit dat de minister helemaal niet ziek is, maar gewoon geen zin had in het beantwoorden van de vragen van de kamerleden. Zou ze wel een briefje van de dokter overhandigd hebben? Oh, wacht, Ruggegraatloze Rubberen Rita heeft het natuurlijk aan haar rug als gevolg van haar vergeefse pogingen het ding recht te houden. Inmiddels is het vragenuurtje afgelopen en andermaal concluderen wij, dat deze wekelijkse voorstelling het beste middel is om de kijker volledig van de politiek te vervreemden.30-05-2006 14.04 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere