Reuze nuttig, zo'n compjoeter

Volgens de verhalen hebben goede oplichters een goede neus voor potentiƫle slachtoffers. De oplichter die al die rijke Nederlanders met een soort piramidespel perpersoon een paar ton lichter heeft gemaakt en nog steeds vrienden heeft die geloven dat hij de boel niet belazerd heeft, is daar een voorbeeld van. Tenzij die mysterieuze Joegoslaaf die er met de poet vandoor is alsnog opduikt natuurlijk, want dan is de tennisoplichter geen oplichter en heb ik mij door de media wat wijs laten maken. Als het geld dan ook nog met winst boven water komt, kunnen de processen wegens smaad een aanvang nemen.

Iemand die zich duidelijk in zijn slachtoffer vergist had, was een Brit, als je de berichten moet geloven. Hij zou iemand een kapotte schootcompjoeter hebben verkocht en de koper was daar niet blij mee, want die had een intact exemplaar gehad willen hebben. Helaas voor de verkoper bleek de koper na enig geknutsel in staat de boel weer aan de praat te krijgen, of althans de harde schijf weer leesbaar te maken. Kennelijk functioneerde het apparaat nog niet geheel naar behoren, want de koper was nog steeds erg boos en heeft nu allerlei intieme informatie over de verkoper op internet gezet en tevens "alle contacten uit het adresboek van de verkoper" een eposteltje gestuurd, waarin hij hen verwees naar de nieuwe webzijde.

Deze webzijde schijnt inmiddels al meer dan een half miljoen bezoekers getrokken te hebben. Die mensen zijn dus met zijn allen gaan kijken op een webzijde waar de afbeelding van een paspoort, wat porno die op de harde schijf zou hebben gestaan en '90 minuten vrouwenbenen' (wat zou dat kunnen wezen?) te bezichtigen zijn. Ook in Engeland hebben er dus aardig wat mensen met heel weinig te doen de beschikking over een compjoeter.

(Toevoeging/rectificatie: de '90 minuten vrouwenbenen' waarvan sprake is, zijn het gevolg van een vertaalfout in het Nederlandse bericht. Het oorspronkelijke artikel van de Daily Mail heeft het over '90 pictures of women's legs'. Negentig plaatjes in plaats van negentig minuten dus.)

30-05-2006 23.55 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere