John Paes boos op Stommeling Jones

Minister Kwallenbak Brenkheurst zit in Indonesië. Onze redacteur Stommeling Jones had daar reeds melding van gemaakt in het stukje 'Volgende snoepreisje naar Indonesië: Kwallenbak Brenkheurst'. Naar aanleiding van dat stukje heeft iemand die zich John Paes noemt als volgt gereageerd:
"Jammer dat Nederland, sterk in export, idioten zoals als deze schrijver, niet kan exporteren. Hier in Jakarta ben ik al enkele dagen getuige hoe hard door Minister Brinkhorst en zijn team wordt gewerkt om onze export te bevorderen en de naam van Nederland in onze voormalige Kolonie eindelijk weer eens te zuiveren. 1 juni 2006: Groeten vanuit Jakarta"
Het is toch wat. Meneer Paes, aannemend dat hij het echt is, windt zich dus vreselijk op en wil Stommeling Jones meteen maar het land uitgesmeten hebben. Als iemand zich namens een ander zo druk maakt, zijn wij altijd reuzebenieuwd waarom dat is en wij hielden alweer rekening met een Arendjanboekestijntje.

Even googelen leert ons echter dat er wel degelijk een John Paes bestaat, die op dit moment deel zou kunnen uitmaken van de delegatie. Die John Paes is directeur van Technomed uit Maastricht, een bedrijf dat al enige tijd in Indonesië actief is, zoals wij lazen in 'BM maart 2005: Indonesië marktschets: SBY mikt op investeerders'.

Het zal allemaal wel een kwestie van woordkeus zijn. Wat de een als een snoepreisje beschouwt, noemt de ander hard werken en wat corruptie is voor de een, is voor de ander een "gerechtvaardigde onkostenvergoeding":

"Wij hebben de corruptie volledig weten te omzeilen, al is er links en rechts wel eens een fooi achtergebleven. Maar dat moet je zien in de sfeer van gerechtvaardigde onkostenvergoeding. Bijvoorbeeld als iemand met ons op pad is geweest."
Aldus John Paes in eerdergenoemd artikel. Wij zijn benieuwd of de heer Paes met "iemand [die] met ons op pad is geweest" alleen Indonesiërs bedoelt, of dat ook de minister aanspraak kan maken op een "fooi", "in de sfeer van gerechtvaardigde onkostenvergoeding".

01-06-2006 13.53 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere