Wat zijn dat voor fratsen?

De supermarkt C1000 heeft een leuk bedoelde leus: "Geen fratsen, dat scheelt." Ze hebben een tijdje geprobeerd ons te doengeloven dat ze het meenden, door in hun reclamespots producten te laten zien met daarbij een teruglopend prijstellertje. Dan noemden ze iets wat ze niet hadden en dan zag je de prijs lager worden. Niet bepaald voer voor intellectuelen, maar wel heel overzichtelijk.

Onlangs werd er een nieuwe ronde in de supermarktoorlog aangekondigd, want die schijnt nog steeds te woeden. De prijsverschillen blijven echter miniem, met als gevolg dat je het best gewoon naar de dichtstbijzijnde supermarkt kunt blijven gaan, omdat je anders de auto zou moeten pakken en je om je benzine terug te verdienen genoeg boodschappen zou moeten inslaan om een middelgroot weeshuis te kunnen voeden. Dan speel je met al je moeite alleen quitte als je niet te veel bederfelijke waar hebt ingeslagen en dat schiet dus niet op. Je vraagt je trouwens af of die supermarkten niet gewoon zoals alle andere bedrijven illegale prijsafspraken hadden kunnen maken, maar waarschijnlijk doen ze dat ook en is die hele "oorlog" gewoon voor de show.

In ieder geval heeft de supermarkt C1000 nog steeds dezelfde leus, maar zie je in de reclamespot plotseling de een of andere idioot staan die moet raden wat een gratis doos kost. Die doos blijkt dan geen geld te hoeven kosten, want bij de C1000 blijk je plotseling ook gewoon zegeltjes te kunnen sparen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze hun leus gaan aanpassen, want bij Albert Heijn zijn ze ook jarenlang blijven beweren dat ze op de kleintjes bleven letten terwijl ze inmiddels alle kleintjes al weggeconcurreerd hadden. "C1000: ook fratsen, maar wel een grote bek" is bovendien geen leus waar veel wervende kracht van uitgaat.



07-09-2005 21.51 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere