De monarchie en de staatsomroep moeten worden afgeschaft

Stommeling Jones
Na afloop van de wedstrijd Nederland - Argentinië hadden wij per ongeluk de televisie even aan laten staan, met het geluid uit. Tot onze verbijstering zagen wij dat Shrek van Gelder niet alleen de bondscoach moest interviewen, maar ook die bolle van Oranje. Onze eerste uiting daaromtrent luidde: "WEL GODVERDEGODVERDEGODVERDEGODVERDEGODVER. DE GODVER." Daarna vulden wij dat aan met: "WAT HEEFT DIE KANKERTERINGTYFUSLIJER OOIT GEDAAN, WAAROM HIJ INENEN VERSTAND VAN VOETBAL HEEFT?" Het antwoord laat zich raden, maar onze stagiaire wist het niet, dus zeiden wij het toch maar: "GEEN ENE MOER. HELEMAAL NIETS."

Nu weten wij best dat wij in Nederland niet in een democratie leven, maar in een zo middeleeuws mogelijk staatsbestel, waarin wij allen geacht worden de duurste uitkeringstrekkers van Nederland met eerbied te behandelen omdat een stelletje godsdienstwaanzinnigen in 1813 zonder dat ons of onze voorvaderen iets gevraagd is, heeft bepaald dat wij weer een koning moesten hebben, wat de oetlul die ze daar voor hadden uitgezocht lachend en in dank aanvaard heeft, maar dat wil nog steeds niet zeggen dat we het daar mee eens zijn.

lege flessen

De duurste uitkeringstrekster van Nederland heeft zichzelf onlangs nog vergallopeerd door zich op staatsbezoek in België met de Europese politiek te bemoeien, terwijl de voorstanders van de monarchie ons maar steeds proberen wijs te maken dat haar functie slechts ceremonieel zou zijn, wat dan zou betekenen dat het niet zij, doch Jeepeetje het charismaloze premiertje was die tot ons sprak over het belang van de Europese Unie. Zeg Wilders, stel daar eens wat kamervragen over. Nu komt haar geestelijk minvermogende zoontje in een sportprogramma zijn mening geven over iets waar hij de ballen verstand van heeft, maar het mag, omdat het de staatsomroep is en anders trekt het kabinet de subsidie in. Zo moet het toch wel gegaan zijn, nietwaar? Wij kunnen ons niet voorstellen dat wij de enigen zijn die daar bloedgolven van krijgen.

Zou het kabinet, want dat gaat erover, nu echt denken dat wij denken dat het koningshuis bestaat uit goden, halfgoden of door god aangewezenen, waar wij tegenop kijken en die alles van voetbal weten? Welnu, dat is dan verkeerd gedacht. Wij vinden dat de monarchie onverwijld dient te worden afgeschaft, evenals de staatsomroep. Er zijn vast wel mensen die uit eigen vrije wil de reet van de kroonprins willen likken, maar wij zien niet in waarom wij daarvan getuige zouden moeten zijn en al helemaal niet waarom wij daaraan zouden moeten meebetalen.

[TOEVOEGING:] Een lezer wees ons erop dat dit bericht ook in de rubriek 'waanzin' thuishoorde. Die rubriek heet bij ons 'bezopen'. Inmiddels hebben we het bericht alsnog aan die rubriek toegevoegd.22-06-2006 00.41 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere