Sesamstraat verliest kijker

Wat ons betreft mag de staatsomroep wegens gebrek aan bestaansrecht onmiddellijk worden opgeheven, maar er zijn mensen die daar anders over denken. Er is zelfs een actie gestart om het deel van de staatsomroep dat als NPS door het leven gaat te behouden. In dat kader heeft men bijvoorbeeld Ernie en Bert en andere figuren uit het populaire programma Sesamstraat ingezet.

Een ander programma van de staatsomroep is van de VARA-tak (wij hadden eerst VARA-poot geschreven, maar in het kader van het volgende leek dat een wel erg flauwe woordspeling, dus hebben we dat maar geschrapt) en heet 'Mooi weer De Leeuw', dat wij nog nooit gezien hebben, omdat Paul de Leeuw het presenteert, maar dat toch wel leuk schijnt te wezen. In dat programma, zo vernamen wij van onze correspondent, zit een onderdeel waarin men wensen van mensen vervult, indien mogelijk. Onze correspondent, die om begrijpelijke redenen anoniem wil blijven, had de redactie van het programma laten weten dat hij gaarne eens plaats zou nemen in het pak van Pino, de grote blauwe vogel uit Sesamstraat (blauw slaat in dezen overigens op de fysieke kleur van het beest en niet op zijn alcoholconsumptie, doch dit terzijde). Pino is namelijk niet echt een grote blauwe vogel, maar een persoon in een groteblauwevogelpak. Onze correspondent wilde dus graag in dat pak. Dit leek de redactie van 'Mooi weer De Leeuw' een uitvoerbare wens, te meer daar onze correspondent had laten weten best bereid te zijn om, eenmaal plaatsgenomen hebbend in genoemd pak, enige reclame te maken voor het behoud van de NPS.

Inmiddels is er contact geweest tussen de redactie van 'Mooi weer De Leeuw' en de pakkenafdeling van de NPS en het hele feest gaat niet door. Men leent het pak niet uit. Dat is niet zo slim van men, want niet alleen laat men hier een mooie reclamemogelijkheid liggen, men verliest ook nog een Sesamstraatkijker. Onze correspondent is namelijk dermate teleurgesteld dat hij inmiddels verklaard heeft nooit meer naar Sesamstraat te zullen kijken. Dat zal ze leren.



09-09-2005 15.18 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere