Toch nog een stukje liveverslag van het spoeddebat

Stommeling Jones als kamerclown
3:40 We waren niet van plan het spoeddebat over minister Verdonk live te loggen, maar tot onze verbazing was het nog steeds aan de gang toen wij rond half drie even de televisie aanzetten. Aangezien wij wel iets beters te doen hadden, zapten wij meteen weg, maar om vijf voor drie werd het debat geschorst tot vijf over drie, toen tot kwart over drie en daarna tot kwart voor vier. Het gaat natuurlijk weer helemaal nergens over, maar er is een MOTIE VAN AFKEURING in de maak. Die motie gaat het ongetwijfeld niet halen, maar het interessante detail is, dat de Partij Zonder Idealen die motie gaat steunen. Daar het de Partij Zonder Idealen is, maakt dat ook geen moer uit, want de minister blijft gewoon zitten en de Partij Zonder Idealen ("mevrouw Lousewies van der Laan"? Wie is dat nou weer? O ja, Osewiesewosetrallala.) zegt dat dat heel democratisch is.

3:49 Als wij het goed begrepen hebben, was het gewoon een volslagen oninteressant en gezapig debat, niet iets waardoor je weer vertrouwen in die zakkenvullers krijgt, waarin de Partij Zonder Idealen had opgemerkt dat de Partij Zonder Idealen alles best vond, zolang die flauwekulverklaring van mevrouw de Somalische Leugenaarster maar wel haar eigen flauwekulverklaring was en geen onderdeel van een politiek opzetje tussen mevrouw de Somalische Leugenaarster en ministerin Ruggegraatloze Rubberen Rita, om van het uitoefenen van druk nog maar te zwijgen. Zoals wij het nu begrijpen ging alles goed en was de hele farce al bijna weer afgelopen toen Jeepeetje het charismaloze premiertje het in zijn charismaloze harses haalde om in de laatste minuut van zijn optreden te zeggen dat het wel degelijk om een politiek opzetje ging. Dat was dus lachen, want toen brak de pleuris uit. Bij de Partij Zonder Idealen zijn ze nu helemaal in paniek. Natuurlijk is er niets wat ze let om gewoon voor de zoveelste keer vol op hun gezicht te gaan door wederom hun te grote woorden in te slikken. Dat snappen ze zelf echter niet en daardoor zijn ze nu aan het proberen zich er nog uit te draaien. Mevrouw Osewiesewosetrallala heeft geëist dat Jeepeetje het schijnheilige en charismaloze premiertje en Ruggegraatloze Rubberen Rita zouden verklaren dat er geen verband was tussen de flauwekulverklaring van mevrouw de Somalische Leugenaarster en de snelheid waarmee ze haar paspoort zou terugkrijgen en Jeepeetje het onnozele schijnheilige charismaloze premiertje blijkt per ongeluk gezegd te hebben dat dat verband er wel was. Oeps. Tussendoor is het debat in verband met de paniek bij de Partij Zonder Idealen even heropend geweest voor de mededeling dat het nu tot half vijf geschorst is. Het loopt allemaal weer met een sisser af, maar toch is het even lachen, gieren, brullen. Wij gaan even pissen.

4:27 Frans 'de ijdeltuit' Weisglas heeft voor de schorsing aangekondigd dat hij bij een volgende schorsing meteen zou schorsen tot een uur of twaalf. De kamerleden leken dat niet te willen. Maar goed. Bij de Partij Zonder Idealen zeggen ze dat ze niet op een kabinetscrisis uitzijn, maar ja, als ze Verdonk nu wegjagen, kan Jeepeetje moeilijk blijven, want die was het met de hele gang van zaken eens. Pechtold en Brenkheurst komen voorbij maar willen nix zeggen, Jeepeetje het charismaloze premiertje heeft nog steeds een stomme grijns op zijn bek ("de premier kijkt met een zekere opluchting", aldus Ferry 'de zwetser' Mingele) en dat belooft weinig goeds. Zelfs nu zal weer blijken dat het een hoop gedoe om nix was. Ruggegraatloze Rubberen Rita en Jeepeetje het charismaloze premiertje zitten vrolijk te lachen. Gadverdamme. Van dat soort beelden gaan wij altijd over onze nek, dus nu zit ons hele toetsenbord weer vol. En ja hoor: stukjes wortel. Terwijl we al in geen maanden worteltjes gegeten hebben.

4:34 De vergadering is heropend en Jeepeetje het charismaloze premiertje gaat onmiddellijk proberen zich eruit te lullen. "Ik hecht aan mijn integriteit en ik sta pal voor de rechtsstaat", aldus Jeepeetje het nietintegere premiertje met het Stalincomplex. Wij vinden zoiets een gotspe. Maar goed, nu begint de tweede termijn, met Femke Halsema, en haar zeurstem doet ons beseffen dat wij beter naar bed kunnen gaan. Hé Femke, heb je ooit je excuses aangeboden voor je stomme geschreeuw over dat emailadres? Neen, waarschijnlijk.

4:39 Femke Halsema dient een motie in en Ruggegraatloze Rubberen Rita heeft moeite om niet in slaap te vallen. De camera wordt gericht op Osewiesewosetrallala die de motie niet medeondertekend heeft, maar wel dom zit te grijnzen. Even later horen we van Ferry de Zwetser dat de Partij Zonder Idealen de motie wel gaat ondersteunen en dat Jeepeetje het premiertje dan gaat zeggen dat het kabinet dan eens gezellig moet gaan vergaderen over de vers ontstane situatie. Als je het zo hoort, komt het er gewoon toch op neer, dat er weer helemaal niets is gebeurd en dat het kabinet gewoon de rit uitzit. Kortom, onze gedachte dat we de afloop wel in de krant zouden lezen, was zo gek nog niet. Nou hebben we toch weer een hoop tijd zitten verdoen, maar daar kappen we nu acuut mee. Ons vertrouwen in de politiek is er weer iets minder op geworden. Zak er maar lekker in met zijn allen, wij gaan iets anders doen.29-06-2006 03.42 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere