Val kabinet live gelogd, vervolg

Stommeling Jones als kamerclown
19:13 Wij zijn even aan het eten.

19:31 Ferry de Zwetser laat weten dat het debat nog niet is hervat. Dat betekent ook dat wat wij in het eerste deel van ons verslag zeiden, namelijk dat Jeepeetje niet om half acht zou vertellen dat hij het ontslag van zijn kabinet ging indienen, waar is gebleken. Wat zijn wij toch knap.

19:34 Van der Vlies legt uit wat er nu zou kunnen gebeuren. Wij wachten tot het debat verdergaat.

20:16 Er heerst rust in de vergaderzaal. Het bandje van de draadomroep van de Tweede Kamer laat weten dat de vergadering geschorst is. Op het moment dat wij willen zeggen dat ze niet zeggen tot hoe laat, vervangt men het bandje, waardoor wij nu horen dat het tot half negen is. Wachten maar weer dus. Intussen weet Netzeitung.de al sinds 18.28 uur te melden dat Nederland nu geregeerd wordt door een minderheidsregering. Aus für niederländische Regierungskoalition, hebben ze er boven gezet:

"In den Niederlanden regiert nun eine Minderheitsregierung. Die kleinste Regierungspartei D66 entzog am Donnerstag dem Kabinett des Ministerpräsidenten Jan Peter Balkenende die Unterstützung und trat aus der seit dreieinhalb Jahren regierenden Mitte-Rechts-Koalition aus."
Wij zijn benieuwd of Jut Brenkheurst en Jul Rareblik dat inmiddels ook weten.

20:31 Ferry de Zwetser interviewt Wauwel de Boskabouter en die blijkt te denken dat er geen MOTIE VAN WANTROUWEN nodig is en dat het kabinet ongeloofwaardig zou zijn door te blijven zetten. Balkenende weigert weer geïnterviewt te worden, en terecht. Hup, door met dat debat. Gewoon aankondigen dat iedereen blijft. Jul Rareblik staat glimlachend te klessebessen met Osewiesetrallala. Daarna staat hij grapjes te maken met Jeepeetje. Jut Brenkheurst staat lachend te zwaaien. Men vermaakt zich opperbest, zo te zien. De vergadering wordt heropend. Jut gaat beginnen met een verklaring, wordt gezegd. Wij zijn benieuwd. Nu zit hij nog een beetje chagrijnig te kijken. Jul zet zijn raarste blik op. Jut krijgt het woord. Hij gaat een verklaring afleggen mede namens Jul en Medy het Viswijf. Jut en Jul zien in de MOTIE VAN WANTROUWEN tegen Verdonk geen reden om weg te gaan. Nu de D66-fractie de steun heeft ingetrokken zien zij zich genoodzaakt hun ontslag aan te bieden. Joep, doei, de mazzel.

20:39 Medy het Viswijf zit nu als ambteloos burger in Indonesië. Betekent dat dat haar retourtje nu ongeldig is, omdat het voor een staatssecretaris was en niet voor een ambteloos burger? Dan moet ze maar zien hoe ze terugkomt. Balkenende leest een verklaring voor. Het blijkt hem te zijn opgevallen dat Jut en Jul hun ontslag hebben ingediend. Hij gaat morgen naar de koningin en kondigt VERVROEGDE VERKIEZINGEN aan. Niemand blijkt behoefte te hebben aan een tweede termijn en de vergadering wordt gesloten. Joep, doei, de mazzel.

20:43 Jeepeetje het charismaloze premiertje wil niet zeggen dat hij niet, "na consultatie", met een minderheidskabinet gaat doorregeren, de smeerkees. Maar goed, Jut en Jul zijn we kwijt en dat is al heel wat waard.

20:45 Reuze grappig eigenlijk: houdt de Partij Zonder Idealen eens een keer voet bij stuk, blaast zij meteen het kabinet op en dat alles omdat een Somalische Leugenaarster het liegen niet bleek te kunnen laten. Eerst loog ze over haar vluchtverhaal, om asiel te krijgen, toen loog ze voor haar paspoort over haar naam (jawel, glashard gelogen) en haar geboortedatum (daar hoor je merkwaardigerwijze niemand meer over behalve Geert Wilders) en daarna loog ze opnieuw voor haar paspoort, maar nu dat ze gelogen had toen ze zei dat ze gelogen had. Boris Dittrich vindt dat het allemaal staatsrechtelijk heel zuiver is gegaan. Misschien heeft hij wel gelijk, maar het was allemaal wel van een ongelofelijke knulligheid.

20:53 Rutte is woest en geeft D66 overal de schuld van. Hij blijkt weinig van staatsrecht te snappen. Tijdens zijn geschiedenisstudie heeft hij zich daar kennelijk niet erg in verdiept, terwijl hij toch zo veel tijd gehad moet hebben, daar hij zeuven of acht jaar over die studie gedaan had. Zou hij soms die tijd aan zuipen hebben besteed? De volgende geïnterviewde is minister Dombo. Die man zegt meteen wat wij al vermoedden: Jeepeetje heeft de term "vervroegde verkiezingen" wel gebruikt, maar CDA en VVD bedoelden daarmee dat de verkiezingen niet in mei volgend jaar zouden plaatsvinden, doch in april. Of wel in mei, maar dan een weekje eerder dan gepland. Of een half uur. Wat een grap. Jan Marijnissen zegt daarover er wel wat in zit, maar in het tegenovergestelde ook. Afijn, dit gelul zal nog wel even duren, wij hebben er weer eventjes genoeg van. Toch hadden wij liever een MOTIE VAN WANTROUWEN gezien.29-06-2006 19.13 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere