Tour de France 2006 ernstig gehandicapt

Greg Lemond in Boulder, Colorado, in de Coors Classic van 1986
De Tour de France had dit jaar best boeiend kunnen worden, doch uit betrouwbare bron vernemen wij dat niet alleen Jan Ullrich niet meedoet (hij is geschorst door T-Mobile, zijn eigen ploeg dus), maar Ivan Basso, Oscar Sevilla en Joseba Beloki ook. Dat komt zo: alle renners die op de inmiddels beruchte Spaanse lijst staan, mogen niet meedoen. Bij het team van Vinokoerov gaat het om vijf renners, hoe de verdere verdeling is, is ons nog niet bekend.

Wij hebben de lijst trouwens niet bij de hand, maar als wij ons niet vergissen, stonden Mensjov en Flecha van de Rabobank er volgens sommigen ook op. Nu dachten wij dat we dit jaar weer eens een leuke Tour te zien zouden krijgen, krijgen we dit.

In zijn stukje Nubeschouwing, op 26 mei 2006, zei onze vaste columnist:

"Als gevolg van het dopingschandaal in het wielrennen lijkt nu de kans aanwezig dat Alexander Vinokoerov niet mag meedoen aan de Tour de France, omdat zijn ploegleider, Manolo Saiz van Liberty Seguros, gearresteerd is geworden. In verband met dit schandaal zijn er inmiddels allerlei namen genoemd, waaronder Jan Ullrich en Thomas Dekker. Er zijn nog een heleboel andere renners en bijvoorbeeld Ivan Basso, Jaroslav Popovitsj, Andrej Kasjetsjkin, Michael Boogerd en Alberto Contador zouden ook best genoemd kunnen gaan worden."
Dat was nattevingerwerk, zegt hij nu, dus Ivan Basso was een toevalstreffer en het zegt niets over de anderen. Het schijnt trouwens dat men (wie dat dan ook geweest moge zijn) het aan Jan Ullrich toegeschreven verdachte bloedmonster heeft vergeleken met een eerder bloedmonster waarvan men zeker wist dat het van hem was. Daarna heeft T-Mobile een fax gekregen en Jan Ullrich geschorst. Maar goed. Wie er uiteindelijk aan de start staan, zien we dan wel (als we ├╝berhaupt nog kijken). Thomas Dekker zou trouwens niet meedoen, omdat hij niet in vorm was. Of zijn naam echt op de lijst staat, weten wij niet, maar als dat niet zo is, moet hij nu misschien wel opdraven om Mensjov of Flecha te vervangen, als die inderdaad niet zouden mogen meedoen.

[TOEVOEGING] Volgens Der Spiegel mogen er geen vervangende renners meedoen.

[LAATSTE TOEVOEGING] Volgens de De Telegraaf wordt Jan Ullrich wel vervangen, dus nu weten wij het ook niet meer. We kunnen beter gewoon rustig afwachten, want de toestand is op dit moment nogal verward, blijkt. Mochten we nog meer toe te voegen hebben, dan doen we dat in een nieuw stukje, anders kunnen we wel aan de gang blijven.30-06-2006 12.55 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere