Minister Verdonk wil niet e-mailen en wij gaan haar niet bellen

Trouwe lezers van dit log zullen zich misschien nog wel herinneren dat Femke Halsema ministerin Rita Verdonk beschuldigde van liegen. Wij houden ernstig rekening met de mogelijkheid dat Femke Halsema gewoon gelijk had, maar daar zij het op dat moment niet kon bewijzen, vonden wij haar optreden een blunder van niet geringe omvang.

Wij konden ons echter niet herinneren dat wij ergens gelezen, gehoord of gezien hadden dat Femke haar grote woorden kracht had bijgezet, dus zo ver wij weten, heeft zij het bewijs nooit geleverd. Omdat wij de beroerdsten niet zijn en onszelf niet voor niets hebben uitgeroepen tot nationale webzeikerd, hebben wij de beide hoofdrolspeelsters een mailtje gestuurd en het antwoord van ministerin Verdonk is inmiddels binnen. Het is echter geen antwoord, en of we maar even willen bellen.

Ons mailtje luidde als volgt:

"Tijdens het debat op 16 mei beweerde Femke Halsema dat u gemaild had met Ayaan Hirsi Ali op het adres magan@tweedekamer.nl (zie 'Ongelofelijke blunder Femke Halsema').

Heeft mevrouw Halsema u daar ooit haar excuses voor aangeboden?
Zo neen, is dat dan omdat zij kan bewijzen dat zij gelijk had?
Als zij kan bewijzen dat zij gelijk had, waarom doet zij dat dan niet?
Heb ik iets gemist en heeft zij het bewijs al geleverd?"

Tot onze ergernis kregen wij het volgende antwoord van de 'Directie VoorlichtingMinisterie van Justitie':
"Uw vraag is terecht gekomen bij de Directie Voorlichting van het Ministerie van Justitie.

Vragen van de pers of studenten journalistiek kunnen uitsluitend telefonisch gesteld worden aan de afdeling Persvoorlichting.

Het telefoonnummer is: 070 - 370 73 45.

Via de website van het Ministerie van Justitie kunt u de namen en de de portefeuilleverdeling van de persvoorlichters vinden:

http://www.justitie.nl/pers/persberichten/portefeuilleverdeling.asp"

De vorige keer dat we die mededeling van het ministerie kregen, heeft onze losse onderzoeksjournalist netjes gebeld en zijn vragen gesteld. Hij zou teruggebeld worden en daar zit hij nu al meer dan een halfjaar op te wachten (maar niet heus, want hij heeft genoeg te doen, doch dit terzijde). Dit keer gaan wij het maar niet eens meer proberen en wij hopen via onderstaand plaatje duidelijk te maken hoe wij er over denken.Plaatje03-07-2006 13.36 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere