Vaat of thee

Het is zomer, tijd voor de voedselvergiftiging. Die krijg je vooral van het eten van half opgewarmd eten, dat liefst ook nog buiten de koelkast bewaard is, of van nietdoorbakken dan wel rauw barbecuevlees ("Terwijl jij de aanmaakblokjes en de spiritus zoekt, beginnen wij vast. Roep maar als we de brandweer moeten bellen.")

Het Voedingscentrum heeft de resultaten bekend gemaakt van een "onderzoek" naar het gebruik van de vaatdoek. Het 'onderzoek' is gedaan onder slechts vierhonderd Nederlanders, dus het is niet representatief. Afgezien daarvan zijn de resultaten niet eens schokkend. Slechts zestig procent van de mensen vervangt de vaatdoek niet dagelijks, sommige mensen gebruiken hem ook om de wc-bril even mee schoon te vegen of om vlekken van de vloer te verwijderen. Bij dat laatste lijkt men het opmerkelijk te vinden dat vijfendertig procent van de hogeropgeleiden dat doet en maar zeuventien procent van de lageropgeleiden. Dan hadden ze ook wel even mogen nagaan of hoger opgeleiden misschien doorgaans een schonere vloer hebben of een ander soort vlekken, want op deze manier heb je niets aan de cijfers.

Het is trouwens sowieso raar dat het Voedingscentrum zich met de vaatdoek bemoeit, daar de vaatdoek en voeding of voedselvergiftiging niets met elkaar te maken hebben. De vaatdoek wordt immers in eerste instantie gebruikt om de ergste zooi van het aanrecht in de gootsteen te vegen, waarna het vooral een lastig karwei is de restjes macaroni door het roostertje te stampen (daarom moet je na een bezoek aan een Italiaans restaurant ook nooit overgeven in de gootsteen, maar dat is een heel ander verhaal). Zolang je je snijplanken, borden, messen en ander keukengerei schoon houdt is er niets aan de hand. Daarvoor heb je de afwaskwast en de theedoek, dus de vaatdoek staat er geheel los van.

03-07-2006 23.45 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere