Lucia de B. veroordeeld tot levenslang

Lucia de B. Reconstructie van een gerechtelijke dwaling
Ondanks het boek 'Lucia de B. - Reconstructie van een gerechtelijke dwaling' van Ton Derksen was de zaak nog wel onder de rechter, zij het slechts voor de straf. Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag (13 juli 2006) uitspraak gedaan en het is levenslang geworden.

In maart 2006 had de Hoge Raad de bewezenverklaring van 7 moorden en 3 pogingen daartoe in stand gelaten, maar de Hoge Raad vond dat het vonnis uit juni 2004 van het gerechtshof in Den Haag, van levenslang plus TBS, in strijd was met het recht. Het moest of het een, of het ander zijn, maar allebei kon niet.

Het gerechtshof Amsterdam heeft zich vandaag dan ook slechts uitgesproken over de strafbaarheid van Lucia de B. en de op te leggen sanctie.

"Het hof is van oordeel dat oplegging van levenslange gevangenisstraf aan Lucia de B. geboden is vanwege de ernst van de bewezenverklaarde feiten en de schok die deze feiten in de samenleving teweeg hebben gebracht."
Aldus Rechtspraak.nl. Onze losse onderzoeksjournalist heeft overigens geprobeerd een interview met Ton Derksen te krijgen, maar tot op heden is dat niet gelukt. Misschien moest hij het nog maar eens proberen.

13-07-2006 14.12 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere