Meeste bloggers doen het voor weinig lezers

Wij roepen al een hele tijd dat het verschijnsel webloggen, bloggen of loggen (hoe u het ook wilt noemen) door sommigen zwaar overschat wordt. Dat zeiden wij bijvoorbeeld in ons stukje 'Waarom loggen niet de toekomst heeft'. Helaas zijn wij toen niet op het idee gekomen de logster in quaestie te citeren, zodat het nu gissen blijft naar haar motieven om te stoppen, daar de skakels niet meer werken. Het zal wel iets geweest zijn in de trant van "nix te melden" en "wel iets beters te doen".

In zijn stukje 'Je moet toch wat' heeft onze vaste columnist ook al eens zijn licht over het verschijnsel doen schijnen. Hij zei toen onder meer het volgende:

"Veel Nederlandse weblogs beginnen met mededelingen als: 'Ik ga de komende tijd vertellen wat mij zoal bezighoudt'. Volgens mij is onder dat soort loggers de concentratie alleenstaande suïcidale bijstandsmoedertjes met twee kinderen, een hond, een paar katten en een potentiële nieuwe vriend vrij hoog, of ik kom steeds op de verkeerde logs terecht. Vaak hebben ze een vaste lezerskring, van lezeressen die vooral elkaars log lezen en zo houden ze elkaar lekker bezig. Na verloop van tijd stoppen ze er echter mee, en gaan ze zich met hun gezin of de jacht op een nieuwere nieuwe vriend bezighouden. "
Pewinternet.org weet ons vandaag over bloggers te vertellen:
"A national phone survey of bloggers finds that most are focused on describing their personal experiences to a relatively small audience of readers and that only a small proportion focus their coverage on politics, media, government, or technology. Blogs, the survey finds, are as individual as the people who keep them. However, most bloggers are primarily interested in creative, personal expression – documenting individual experiences, sharing practical knowledge, or just keeping in touch with friends and family."
Dat is dus ongeveer wat wij ook al zeiden. Je kunt nog een PDF-je van het onderzoeksverslag en een PDF-je van de vragenlijst afladen, maar wij hebben daarvan afgezien, daar voor ons telefonische enquêtes sowieso onbetrouwbaar zijn, zelfs als ze ons vertellen wat we al wisten.

19-07-2006 15.21 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere