Een idioot plan op het forum van Linkse Lente

In ons stukje We worden gehersenspoeld, wist u dat? hebben wij de naam Hans in het Huis al eens genoemd. Wij weten niet wie deze figuur is en niet eens of hij wel Hans in het Huis heet. Wat wij wel weten is dat hij gisteren weer eens een stukje heeft geplaatst op het forum van 'Linkse Lente'. Het heet 'Hoe gaat het?' Iedereen wordt coach en het begint met de woorden:
"Teveel mensen in de steden gedragen zich onverantwoordelijk of zelfs asociaal, en zijn niet bereid om zich in te zetten voor hun buurt."
Een boude uitspraak die wij niet zo eentweedrie durven beamen, maar die de gronslag vormt voor een Stalinonazistisch betoog waar de honden geen brood van lusten.
"Ik vind daarom dat elke stadsbewoner boven de 10 jaar coach moet worden voor iemand anders in zijn eigen buurt. Of je kunt het ook mentor noemen."
Aldus Hans. Alsof het al niet erg genoeg is dat de overheid ons allen tot levensgevaarlijke criminelen benoemd heeft, die dag en nacht in de gaten gehouden moeten worden, moeten wij dus ook elkaar nog in de gaten gaan houden.
"Dat mentorschap zou per maand minimaal twee uur moeten duren en kan het beste vorm krijgen op een informele manier. Bijvoorbeeld via een maandelijkse visite."
Iedere maand twee uur de informele gedachtenpolitie over de vloer. Wij moeten er niet aan denken. Wij hebben daar trouwens ook helemaal geen tijd voor, want wij hebben vrijwel altijd wel iets beters te doen dan een informele fatsoensrakker die zich ongevraagd met onze zaken bemoeit te ontvangen. Dan vreten we nog liever gewoon twee uur uit onze neus.
"Het is bij dit plan erg belangrijk dat iedereen eerst goed leert hoe je een goede mentor moet zijn. Hoe je goed kunt luisteren, meedenken, zoeken naar oplossingen en praten. En wanneer je beter kunt zwijgen. Dat kun je het best leren via films, teksten en webforums op internet. "
Hans zal wel in de een of andere sekte zitten, want daar werken ze zo en dan krijg je als sektelid al gauw een tik van de vliegende spintschimmel beet, waardoor je gaat vinden dat heel Nederland lid zou moeten zijn van je griezelige clubje. Zelfs de communisten onder Stalin en de nazi's onder Hitler lieten de bevolking meer vrijheid dan Hans de Engerd, die ook nog zegt:
"Ik vind dat de overheid dit plan moet organiseren en de mensen hiervoor enthousiast moet maken. En meedoen moet verplicht worden voor iedereen die gezond is. En mensen die persé niet willen meedoen, kunnen een andere taak krijgen in hun wijk, bijvoorbeeld de trottoirs vegen of  koffie schenken in het buurthuis, of graffiti verwijderen, ofzo. Het lijkt me het eenvoudigst dat de mensen voor dit werk geen vergoeding krijgen. Dan hoeft dat geld ook niet eerst via belastingen opgehaald te worden. Dat spaart veel administratieve rompslomp."
Handig, Hans. Zullen we gewoon helemaal niemand meer betalen voor het werk wat hij doet? Dat spaart nog veel meer administratieve rompslomp uit.
"Als er ondanks de uitgebreide voorlichting op internet toch nog problemen zijn bij die mentoring, moet de overheid daarvoor ondersteuning geven. Maar ook daarbij vind ik dat er zveel mogelijk moet worden verwezen, naar informatieve websites. Want als dit plan te duur wordt, kan het niet worden uitgevoerd wegens geldproblemen."
Oei. Als het plan te duur wordt, komen er geldproblemen. Een diep inzicht.

Tot het moment waarop wij dit stukje schreven, had er nog niemand op het plan van Hans gereageerd. Dat verbaast ons niet. Er zullen maar weinig mensen zijn die het gelezen hebben, ten eerste doordat het genoemde forum niet al te druk bezocht wordt en ten tweede omdat de regelmatige bezoeker de naam Hans in het Huis zo langzamerhand wel kent (1252 bijdragen sinds 13 januari 2006), waardoor de regelmatige bezoeker best eens zou kunnen reageren met: "O jee, daar heb je hèm weer".21-07-2006 12.38 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere