Hezbollah verspeelt hoop sympathie dankzij CNN

Aangezien wij democratie en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, blijven wij een zekere sympathie houden voor Israël, dat namelijk het enige nog enigszins democratische land is in de regio. Een sukkel als Jan Marijnissen mag dan in de Penthouse laten afdrukken dat de lafbekken van de Hezbollah en de op zijn minst geestelijk minvermogende en alleszins onsympathieke zelfmoordbommers vergelijkbaar zouden zijn met het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog, maar daar trappen wij niet in.

Hijzelf trouwens ook niet, want op zijn weblog heeft hij geprobeerd zijn stomme opmerkingen enigszins af te zwakken. Alsof hij het Penthouseïnterview niet van tevoren gelezen had. Als dat zo is, is het een nog grotere sukkel dan we toch al dachten (vooral sinds hij gezegd heeft dat hij met Balkenende en Bos naar bed wilde. Nou ja, met het CDA en de PvdA wilde regeren, maar dat is hetzelfde. Jan 'de hoer' Marijnissen als het ware. Dat gaat hem stemmen kosten, maar dat is een heel ander verhaal).

De
			deense vlag
In ieder geval had CNN de goede smaak om een verslaggeefster naar een gebombardeerd deel van Libanon te sturen, waar zij iemand gevonden had die erg goed Engels sprak en die er in slaagde onmiddellijk onze woede op te wekken.

"We don't kill innocent babies", huilde de leugenaar, die op zijn minst een zelfverklaard woordvoerder van de Hezbollah was. Laten we aanslagen op burgerdoelen nou precies met de Hamas en de Hezbollah associëren, dus daar trappen wij niet in. "We have hostages in Israeli prisons", zei hij, ongetwijfeld doelende op zijn vieze vriendjes die door Israël volkomen terecht opgepakt zijn, wegens gore boevenstreken.

Alles was volgens hem de schuld van Israël. Zijn boevenclubje van zelfontploffers en rakettenschieters zou zeker winnen. Net nadat hem gevraagd was of het klopte dat de Hezbollah vooral bestaat uit Syrische en Iraanse huurlingen, wat hij huilend ontkend had, de jankerd, beweerde hij pontificaal: "We are better equipped than them" of woorden van gelijke strekking. Nu had hij toch al wel toegegeven dat Syrië en Iran hulp verlenen, maar de Israëlische economie is al een paar jaar (zeg maar sinds 1948) gericht op de militaire productie (hun tank kwam laatst in de Discovery toptien van tanks op een van de bovenste plaatsen uit, omdat hij zo goed is), zodat zijn stelling vermoedelijk alleen op gaat als hij met "we" Syrië en Iran bedoelde.

Het kan natuurlijk ook, en daar hopen wij op, dat het weer zo'n typisch Arabische schreeuwer was, in de trant van de woordvoerder van Saddam Hoessein, wiens naam wij even vergeten zijn (die van de woordvoerder, niet die van Saddam Hoessein. Saddam ligt trouwens in het ziekenhuis, horen wij net, maar ook dat is een heel ander verhaal). In dat geval bedoelde hij met zijn mededeling "We will win" dat zijn terroristische groepering inmiddels al verloren had, doordat men zijn hand had overspeeld. Dat zou mooi zijn.

Hoe het ook zij: deze huilebalk speelde te duidelijk een ingestudeerde rol, wat hem en zijn vriendjes een hoop sympathie gaat kosten.23-07-2006 16.08 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere