I.G.L.O.-log toch niet bespamd door AIVD?

StommelingJones
In ons stukje 'AIVD bespamt I.G.L.O.-log' beweerden wij dat de AIVD zich schuldig maakte aan referrerspam (in het Engels ook wel 'referral spam' geheten en misschien zelfs wel 'referrer spam', daar willen we afwezen). Bij 'Sargasso.nl' heeft men in de categorie 'Waan van de dag' onder de titel AIVD bespamt I.G.L.O.-log een link naar ons stukje opgenomen, waarvoor dank.

Bij die link kon gereageerd worden en Spuyt12, een van de reagenten, schreef:

"Lijkt me dat iemand met een referrerspoof een grapje probeert uit te halen..."
Wat ongelofelijk stom dat wij daar zelf niet aan gedacht hadden.

We hadden ons nooit zo in het referrerspoofen verdiept, maar het blijkt werkelijk waanzinnig makkelijk te zijn om een valse referrer in het desbetreffende lijstje te doen opduiken. Nadat we een paar minuten gezocht hadden, konden wij het zelf ook en om dat te laten zien, hebben wij onze eigen webzijde tweemaal bezocht. Om 1.46 uur kwamen wij zogenaamd via koninklijkhuis.nl en om 3.17 uur via gutenberg.org. Dit alles bewijst natuurlijk niet dat de AIVD ons niet bespamd heeft, maar het laat wel zien dat die mogelijkheid bestaat. We zullen Sargasso.nl van onze bevindingen op de hoogte stellen.

En dan nu even iets geheel anders. In een poging te bewijzen dat wij slimmer zijn dan uw en onze captain en de Technische Dienst, en dat wij wel snappen hoe Linkie Winkie werkt, sluiten wij af, met een welgemeend: Wink wink.

Plaatje

25-07-2006 03.26 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere