Mensjov heet Mensjov, geen Mentsjov

Fietsen
Enige tijd geleden schreven wij 'Het is Mensjov, niet Mentsjov, dachten wij'. Natuurlijk dachten wij dat met recht en reden en dus hebben wij de redactie van Nosteletext eens verteld wat wij ervan vonden. Wij kregen keurig antwoord en wij waren natuurlijk totaal niet verbaasd dat daar onder meer het volgende in stond:
"U hebt volledig gelijk. Eigenlijk is het Mensjov en niet Mentsjov.

En ook wat de Franse invloed betreft zult u gelijk hebben.

Meestal zijn we er op tijd bij. Ik bedoel: kunnen we voorkomen dat de doorgaans Franse schrijfwijze ingeburgerd raakt. Zo treft u op de Teletekstpagina's niet Alexandre Vinokourov aan, maar Aleksandr Vinokoerov. Maar Mensjov is er tussendoor geglipt. Iedereen is inmiddels zo gewend aan "Mentsjov", dat we dat, na enig aarzelen (want correct is het dus niet), maar zo hebben gelaten."

Het is waarlijk een grof schandaal. Per ommegaande hebben wij laten weten dat wij het er niet mee eens waren en kregen als antwoord:
"Ik vrees toch dat we de T niet opnieuw gaan invoeren. Zeker niet halverwege de Tour. Ik zal het aan het begin van een nieuw wielerseizoen nog eens ter sprake brengen hier."
Het lijkt ons een veel beter idee om die t gewoon te laten vallen, daar die t daar niet hoort. Hier ligt een mooie taak voor de fanclub van Denis Mensjov, maar naar het zich laat aanzien, heeft hij die nog niet.

26-07-2006 13.19 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere