Floyd Landis kon best eens schuldig zijn

Stommeling Jones
Wij blijven het nog steeds eens met onze vaste columnist die Floyd Landis de tourzege niet gunde en wij blijven ons eveneens nog steeds afvragen wat er nu eigenlijk in dat biertje zat. Vandaag lazen wij echter een paar dingen die ons toch even deden twijfelen. Ten eerste was daar de terechte verwijzing naar Gert-Jan Theunisse die uiteindelijk "bewezen" schijnt te hebben dat de bij hem geconstateerde 'verkeerde' verhouding tussen testosteron en epitestosteron te wijten zou zijn geweest aan osteoporose in plaats van aan doping, zoals bij een normaal mens. Renzoverwer.web-log.nl zegt daarbij, ook weer terecht:
"Waar blijven de kritische journalisten die hem vragen waarom hij dan in 1988 20 x de toegestane hoeveelheid testosteron had, en een jaar later niet meer??"
Daar hebben wij zo gauw geen antwoord op, evenmin als op:
"[...] wie vertelt dat Theunisses ziekte osteoporose, waar hij het steeds over heeft, vaak een bijwerking is van een teveel aan testosteron?"
Hetzelfde log zegt vervolgens overigens:
"En dan nog iets: de zaadbalkanker van Lance Armstrong, zou dat ook niet een bijwerking kunnen zijn van een teveel aan anabole steroiden? Dat is toch algemeen bekend, en heel wat bodybuilders kunnen erover meepraten."
Gezien de collectieve vreselijke schurft die wij hier aan Lance 'ik heb een arrogante kop omdat ik een arrogante klootzak ben' Armstrong hebben, horen wij dat soort dingen graag, maar dat is een heel ander verhaal ([NOOT VAN STOMMELING JONES] Onze trouwe lezers verwachten hier misschien een noot van uw en onze captain, maar dan kunnen ze nog lang wachten. Op dit punt is uw en onze captain het ontzettend met ons eens. Wij hebben echt allemaal een ontzettende schijthekel aan Lance Armstrong.) ([NOOT VAN UW CAPTAIN] Stommeling Jones heeft groot gelijk. Lance Armstrong is hier niet echt geliefd. We moeten er alleen aan toevoegen dat wij weten dat zaadbalkanker ook voorkomt bij mensen die geen anabole steroïden gebruiken. Jammer maar helaas. [EINDE CAPTAIN'S NOOT]).

Als Floyd Landis niet kan aantonen dat hij osteoporose heeft, heeft hij wat dat betreft geen poot om op te staan (en als hij het wel heeft, heeft hij letterlijk geen poot om op te staan, want mensen die het hebben breken spontaan hun benen doordat ze in hun jeugd niet voldoende karnemelk hebben gedronken, of zoiets. Of gold dat alleen voor vrouwen boven de zeuventig?), maar dat moet dus toch even gecontroleerd worden.

Wat wij veel interessanter vonden was de bewering van Floyd Landis dat hij niet slechts "een biertje", doch een aantal bieren, gevolgd door een aantal whiskies, whiskys of whiskeys gedronken had en dat je daarvan ook een andere verhouding tussen epitestosteron en testosteron zou kunnen krijgen. Aangezien testosteron het mannelijk hormoon is waar je ook vreselijk agressief van kunt worden, begonnen wij onmiddellijk in ons geheugen te graven, daar wij nogal wat wedstrijden gevoetbald hebben nadat wij de avond tevoor ontzettend gezopen hadden.

Onze bevindingen dienaangaande zijn als volgt: toen wij een keer strontlazerus in het veld stonden hebben wij gescoord van voor de middenlijn (jawel, dat is een hele afstand en eigenlijk konden wij niet zo ver schieten) doordat wij de bal op ons af zagen komen en dachten "die willen wij niet, die gaan wij een rotschop geven". (Er stond er helaas eentje van ons buitenspel dus het doelpunt telde niet. Aangezien wij strontlazerus waren zaten wij daar niet zo mee. Van de rest van de wedstrijd herinneren wij ons weinig).

In wedstrijden die wij gespeeld hebben terwijl wij niet meer ongelofelijk bezopen waren, maar waarin de kater en de drang om even te gaan liggen nog niet hadden toegeslagen, waren wij vaak enorm agressief, wat zou kunnen wijzen op een overdosis testosteron, ware het niet dat wij in wedstrijden die wij nuchter speelden vaak nog veel agressiever waren. Wedstrijden waarin de kater reeds had toegeslagen hebben wij zelden gespeeld, want meestal belden wij dan vlak van te voren af met de mededeling dat wij ziek waren en niet konden komen. Als wij in zo'n geval toch speelden, speelden wij slecht.

Wij stellen dus voor dat het bloed van de heer Landis ook nog even gecontroleerd wordt op het alcoholpromillage en als dat dermate hoog is dat het de verhoogde testosteronspiegel verklaart mag men ons ook even uitleggen hoe het komt dat hij onderweg niet de indruk maakte ofwel stomdronken te zijn, ofwel onder een kater gebukt te gaan. Dat zou namelijk inhouden dat men zijn alcoholpromillage op peil gehouden had (via zijn bidon bijvoorbeeld), maar dan had hij, vanwege het diuretisch effect van alcohol, onderweg veel vaker moeten plassen dan anders en ook veel meer moeten drinken dan normaal.

Gezien het feit dat het die dag bloedheet was, waardoor hij toch al meer moest drinken, hadden ze hem wel zowat aan een tuinslang mogen leggen om uitdroging te voorkomen. Als wij dit kunnen verzinnen, kan de UCI dat ook. Wij zijn reuze benieuwd of Floyd Landis zich daar nog uitlult. Wij zijn overigens na afloop van een voetbalwedstrijd een keer strontlazerus van Nieuwegein naar Utrecht gefietst terwijl wij nog ongeveer anderhalve meter zicht hadden (kan iets minder geweest zijn, wij zagen nog net een klein stukje weg vlak voor ons voorwiel en verderop was alles wit, terwijl het echt niet gesneeuwd had) en wij kunnen u mededelen dat wij niet de indruk hebben dat wij toen erg hard gingen. Tevens zijn wij onmiddellijk na het bereiken van onze bestemming in slaap gevallen met ons gezicht in een bord rijst (wij vielen eerst in slaap en daarna belandde ons gezicht in de rijst, dachten wij, hoewel wij het incident niet bewust hebben meegemaakt).

Afijn, kortom, volgens ons is noch de Theunissevariant, noch het jamaarikfietstemeteenkaterenwildezosnelmogelijkoverdefinishkomenomtekunnenkotsenverhaal erg houdbaar. En ondertussen blijven wij ons afvragen wat er nou in dat biertje zat.29-07-2006 00.58 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere