Blaffende koeien bijten niet (70)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw heeft een parachutesprong gemaakt, waarbij haar parachute niet openging. Ze heeft het overleefd en is niet eens gewond geraakt. Het gezelschap is vervolgens bier gaan drinken en overweegt nu om Oma dood te laten verklaren teneinde de opdringerige journalisten af te schudden.

"Een fijn plan", zei Oma. "Als ik je tenminste goed begrijp. Je wilt dat ik mij zo dadelijk met loedende sirene laat afvoeren en mij dan binnen enige tijd na aankomst in het ziekenhuis tot lijk laat verklaren, zoiets?"
"De spijker op zijn kop", antwoordde Gerald.
"Maar dat is helemaal niet leuk", zei Oma. "Want wie moet er dan voor de baby zorgen? Die komt dan in het weeshuis terecht, om daar op te groeien voor galg en rad, als het ware, want zo gaat dat met babys die in weeshuizen terecht komen. Daar heb ik weleens iets over gelezen."
"Ha! Dat is juist het mooie van mijn plan. U moet gewoon de voogdij overdoen aan uw kleinzoon, zodat de kleine in de familie blijft."
"De kleine? Die is al tientallen jaren in de familie, ook zonder dat hij de voogdij ergens over heeft", antwoordde Oma.
"Neen oma", zei Jan, "met 'de kleine' bedoelt hij de hele kleine. De baby, begrijpt u wel".
"Natuurlijk begreep ik dat niet. Anders had ik toch niet gedacht dat hij het over jou had, nietwaar?"
"Daar zit wat in. Maar goed, de vraag is dus, of dat plan uitvoerbaar is of niet en als het uitvoerbaar is, of u het dan ook wilt. U kunt zich dan immers niet meer op straat vertonen en dat kon best vervelend zijn."
"Dat kon anders ook best eens heel erg meevallen, want ik heb mijn boerka nog en die mag je tegenwoordig aanhouden voor je pasfoto's, dus ik hoef alleen maar het identiteitsbewijs te gappen van iemand van mijn postuur met dezelfde boerka. Tenzij de boerka er ook niet herkenbaar op hoeft te staan, dan kan het nog een andere boerka zijn ook. Wat dat betreft zie ik geen probleem. Dan kan ik zelfs nog met de hele kleine gaan wandelen en dergelijke."
"Dus u doet het?" vroeg Gerald.
"Voorlopig wel. En mocht het dan nodig zijn dat ik weer levend word, dan kunnen we altijd nog zeggen dat het allemaal een lichtelijk uit de hand gelopen studentengrap was. Aangezien ik momenteel een schriftelijke cursus sterrenkunde doe aan de Open Universiteit, is dat nog een beetje waar ook."
"En zo lang u gewoon het cursusgeld blijft betalen, maakt het hun natuurlijk niet uit of u dood of levend bent".
"Kortom, laten we het maar proberen."30-07-2006 17.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere