Burgemeester Brouwer en Joe Lieberman

Een computer of compjoeter
RTV Utrecht weet te melden dat burgemeester Brouwer van Utrecht niet dood is. Het bericht staat ook op de webzijde van RTV Utrecht, onder de titel 'Geruchten over overlijden Brouwer onjuist', schijnt. Door de enorme belangstelling is het bericht momenteel niet bereikbaar. Op de lokale teletext daarentegen is het gewoon te lezen. Fijn spul, compjoeters. Een prachtige uitvinding, dat internet. En zo nuttig ook. Totdat iedereen er gebruik van wil maken. Maar ja, het is ook een verschil of er een paar duizend mensen tegelijk naar de televisie zitten te kijken of dat er een paar duizend mensen tegelijk dezelfde webzijde willen zien. Kwestie van techniek.

De Amerikaanse politicus Joe Lieberman heeft een voorverkiezing verloren en tot overmaat van ramp werd zijn webzijde gehekt (of gehacked, zoals sommige mensen zeggen). Tenminste, dat beweerde hij. Hekkers (of hackers) zouden hem uit de lucht gehaald hebben of een Ddos-aanval hebben uitgevoerd. Het is echter veel waarschijnlijker dat ook die webzijde het verkeer gewoon niet aankon. Rotophonic.com doet de moeite om de belangrijkste vijf oorzaken op een rijtje te zetten en komt tot dezelfde conclusie als wij. Onder de titel 'Top Five Things That Brought Down Lieberman’s Web Server' worden de volgende redenen aangevoerd en voorzien van een kwalificatie (die trouwe mythbusterskijkers bekend voor zal komen):

Fijn spul, compjoeters. Een prachtige uitvinding, dat internet. Maar wacht, dat hadden we al gezegd.

11-08-2006 12.15 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere