Tendentieuze berichtgeving in zaak Ilona Németh

Stommeling Jones
Nadat er in Marokko iemand was gearresteerd op verdenking van de moord op Ilona Németh heeft RTV Utrecht een paar reportages aan de zaak gewijd, waarin een stukje Overvecht in de buurt van de Van Brammendreef, waar het lijk gevonden is, nogal tendentieus behandeld werd.

In verschillende reportages liet men een portiek zien tussen de Taagdreef en de Camera Obscuradreef, waar het volgens de buitenbeeldstem moest wemelen van de drugsdealers. Ook beweerde men dat "buurtbewoners" niet voor de camera zouden durven, daar de buurt door eerdergenoemde drugsdealers geterroriseerd zou worden.

Naar aanleiding hiervan hebben wij eens met wat buurtbewoners gesproken en die wisten van geen drugsdealers. Ook een der buurtvaders hoorde daar serieus van op en van terroriseren had hij ook nix gemerkt. Onze losse onderzoeksjournalist heeft RTV Utrecht op 2 augustus 2006 een eposteltje gestuurd waaruit wij hier het belangrijkste citeren:

Als wij RTV Utrecht zouden moeten geloven is de Camera Obscuradreef een soort "no go area", maar gelukkig hoeven wij RTV Utrecht niet te geloven en doen wij dat dan ook niet. Onze losse onderzoeksjournalist heeft RTV Utrecht ook nog een "buurtbewoner" aangeboden die volgaarne midden op de Camera Obscuradreef voor de camera zou worden geïnterviewd, maar RTV Utrecht heeft niets van zich laten horen. Dat is dan ook de reden dat wij nu dit stukje publiceren.

Wij vragen ons overigens wel serieus af of deze uitermate tendentieuze berichtgeving iets te maken heeft met het feit dat de Mitros de flats rond de Camera Obscuradreef zo snel mogelijk wil slopen, terwijl de meeste bewoners daar helemaal geen behoefte aan hebben. Dit is misschien vergezocht, maar we vonden toch dat we het even moesten zeggen.24-08-2006 15.16 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere