Marco Pastors blundert met tulp

lege flessen
StommelingJones
Een onzer correspondenten liet ons luid schaterend telefonisch weten dat hij had vernomen dat Marco Pastors, de voorman van de nieuwe partij Eén NL (gelieve uw grappige leuzen in de trant van "Eén volk, Eén NL, Eén zetel" even zelf te verzinnen, want die partij bestaat pas en dat soort grappen komt ons nu al de neus uit. Maar ja, het is dan ook een ongelukkig gekozen naam) als symbool en logo voor zijn partij de tulp had gekozen. Waarom de tulp? Omdat het volgens Pastors "een oerhollandse bloem" is. Oerhollands. De tulp. Hahahahahahahahahaha.

Als er al iets "oerhollands" is aan de van origine veeleer Iraanse, Kazachse, Afghaanse of Turkse tulp (dat van Turks wisten wij, die andere streken hebben we uit de Wikipedia, afdeling Tulp), is het hooguit de handel erin (zelfs daar waren de Belgen ons echter voor). Ons boekje (de Woordenschat uit 1899) zegt over tulpenhandel:

"Tulpenhandel, een onzinnige handel in tulpenbollen in de eerste helft der 17e eeuw. Sommige bollen, bijv. de Semper Augustus, werden met fabelachtige prijzen betaald. Men zocht in het bijzonder naar de bol van een zwarte tulp. De razernij, die velen ten ondergang voerde, heerschte vooral in Holland, maar verbreidde zich ook over andere landen van Europa."

Persoonlijk hebben wij nog eens een gastoptreden verzorgd voor een Kalmuks, Kalmoeks of Kalmyks folkloristisch gezelschap dat 'Kalmytskij Tjoelpan' (De Kalmukse, Kalmoekse of Kalmykse tulp dus) heette, maar dat is een heel ander verhaal.

Plaatje

(NOOT VAN UW CAPTAIN: Stommeling Jones overdrijft weer eens. Zijn "gastoptreden" bestond eruit dat hij op een hotelkamer in Moskou met een paar van de muzikanten van genoemd gezelschap stevig aan de wodka is gegaan, waarna hij geprobeerd heeft enige liederen ten gehore te brengen, met weinig succes.)25-08-2006 13.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere