Lux in tenebris

U kent vast maar weinig mensen die gezegd hebben: "Laat de staat de energievoorziening inclusief de infrastructuur maar voor een appel en een ei verkwanselen aan energiebedrijven die vervolgens de energieprijzen gaan verhogen en na aftrek vande obscene salarissen hunner directeuren en commissarissen nog steeds zulke enorme winsten maken dat ze van gekkigheid niet weten in welke bodemloze sportsponsoringsput ze het nu weer eens moeten storten, waarna ze nog steeds geld over houden." Al was het maar doordat de meeste mensen niet van die lange zinnen produceren.

Ondanks het feit dat geen normaal mens het wilde heeft bovengenoemde verkwanseling wel degelijk plaatsgevonden. De inmiddels vertrokken minister Kwallenbak Brenkheurst heeft daar schuld aan, maar hij is niet de enige. Verschillende incarnaties van de Tweede Kamer hebben het laten gebeuren, dus die zitten ook fout. Een duidelijke aanwijzing dat Nederland geen democratie is. Volksvertegenwoordigers zouden immers het volk moeten vertegenwoordigen, in plaats van het al zijn geld te laten afpakken en dat vervolgens niet te doen besteden aan goed onderwijs, een goede gezondheidszorg, een goede infrastructuur of een goede energievoorziening, om maar eens een paar dwarsstraten te noemen. Maar ja, in een middeleeuws systeem waarin de regeerders niet door het volk worden aangewezen maar door een dementerend vrouwspersoon dat dit recht slechts verworven heeft door het te erven, kijk je niet gauw ergens meer van op.

Toch is de aangekondigde actie van energiebedrijvenmedewerkers nog een verrassing. Zij willen woensdag uit protest tegen iets waar zij het niet mee eens zijn de lampen uitdoen bij de voetbalwedstrijd Nederland-Witrusland. Een fijn plan, ongetwijfeld ingegeven door de woorden van H.M. van Randwijk:

"Wij staan tesaam voor het gericht
voor goed of kwaad te kiezen,
een volk dat voor tirannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht."


01-09-2006 15.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere