Journalist dupeert Kroatisch elftal

Stommeling Jones
Wij weten zo gauw niet of wij ooit van de heren Bosko Balaban (Club Brugge), Ivica Olic (Shakhtar) en Dario Srna (CSKA Moskou) gehoord hadden, maar nu wel. Deze drie voetballers zijn namelijk (volgens Voetbalcentraal.nl) uit de Kroatische selectie gezet. Volgens het desbetreffende stukje waren ze afgelopen zaterdag in een discotheek in plaats van in hun hotel, terwijl ze zich op de laatstgenoemde plek hadden moeten bevinden.

Aangezien ze pas woensdag hoeven te voetballen, kon dat in feite makkelijk, maar een journalist die hen in de discotheek tegen het lijf liep, kon zijn grote mond niet houden en nu mogen deze drie niet meer meedoen. Het is werkelijk ongelofelijk. Wat zou die journalist tegen die jongens hebben? Als Hugo Borst of Shrek van Gelder Dirk Kuijt, Arjen Robben en Robin van Persie tegenkomt op een orgie aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd, hangt hij dat dan ook aan de grote klok?

Naar verluidt (oftewel, dat stond in eerder genoemd stukje) heeft de Kroatische Klikspaan onmiddellijk groot alarm geslagen, zodat het discotheekbezoek gisteravond het belangrijkste nieuws in het TVjournaal vormde (en wij maar denken dat ons staatsjournaal het slechtste ter wereld was) en bondscoach Bilic de voetballers "zonder pardon" verwijderd heeft. Bij dit soort dingen moeten wij altijd meteen denken aan ADO en Kees Jansma, die toen nog een soort van journalist was.

In het niet meer leverbare (tenzij tweedehands natuurlijk) boek 'Wereldbal' (ISBN 90-5673-001-5) vertelt de heer Jansma in het hoofdstuk 'Goochelen met ADO' hoe hij als verslaggever met de ploeg meemocht naar Lugano (waar ADO moest spelen voor de Jaarbeursstedenbeker) op voorwaarde dat hij zich precies zo zou gedragen als de spelers. Dat deed hij keurig, met als gevolg dat hij met de hele groep (waaronder ook Dick Advocaat) ergens in een theater terechtkwam, waar een goochelshow aan de gang was. Die show werd uitgezonden op de televisie en toen Aad Mansveld en de andere ADOspelers op het toneel terechtkwamen, zag coach Ernst Happel dat dan ook meteen, daar hij in het hotel naar het desbetreffende programma zat te kijken.

Aangezien de spelers op dat tijdstip geacht werden in bed te liggen, werden zij bestraft, maar niet met verwijdering uit de selectie. Een weekje straftraining om zeuven uur 's ochtends was genoeg, vond Happel. Kees Jansma zegt in genoemd boek (het verhaal wordt overigens ook aangehaald in De snor van Guus, op blz. 172):

"De vraag voor mezelf was toen: 'Schrijf ik erover of schrijf ik er niet over?' Lafhartig als ik was, heb ik er niet over geschreven."
Wij vinden dat niet zozeer lafhartig alswel lovenswaardig. Wie zou er immers gediend zijn geweest met een stukje hierover? Maar goed, als het Kroatisch elftal woensdag met grote cijfers van Rusland (met bondscoach Guus Hiddink. Hup Rusland.) verliest, kent u een van de mogelijke oorzaken.

[TOEVOEGING] In Rusland wisten ze het al, getuige dit stukje op de webzijde van Sport-Express:

" Олич отчислен из сборной Хорватии за посещение ночного клуба

Как сообщило хорватское телевидение, вчера главный тренер национальной команды Славен Билич отчислил из сборной Ивицу Олича, Дарио Срну и Бошко Балабана.

Как выяснилось, эти футболисты ночь с субботы на воскресенье провели в загребском ночном клубе "Фонтана" и только под утро вернулись в словенский Брежице, где в тренировочном лагере хорваты готовятся к матчу с Россией. Других игроков Билич, судя по всему, приглашать не собирается, передает корреспондент "СЭ" Борис ТОСУНЯН.
"04-09-2006 11.31 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere