Grote commotie aan Camera Obscuradreef

Wat er precies aan de hand was, weten wij niet, maar rond 21.30 uur was er plots sprake van grote commotie aan de Camera Obscuradreef en achter de flats aan de Van Brammendreef in Utrecht Overvecht. Er was sprake van zwaailichten, motoragenten met motoren, minimaal een busje, een stuk of vier politiewagens, een aantal agenten te voet, nieuwsgierige buurtbewoners en zaklantaarns.

StommelingJones
Ondanks het feit dat een aantal mensen vanaf hun balkon iemand kon zien wegvluchten in de richting van de Vader Rijn Dreef (of Vader Rijndreef, daar willen we af wezen) en onder het roepen van "HIJ IS DIE KANT OP GEGAAN" probeerde de politie een handje te helpen, had de politie meer oog voor de nieuwsgierigen op de grond, die met behulp van licht fysiek geweld en stevige onwelvoeglijke taal op een afstandje gehouden werden. Hierdoor duurde het zeker een paar minuten voordat een van de agenten, of wat het dan ook waren, eindelijk eens een kijkje ging nemen in de aangeduide richting. Misschien ging het om een vuurgevaarlijke verdachte, want de agenten stonden eerst besluiteloos bij elkaar, alvorens zich terug te trekken. De vluchter had inmiddels genoeg tijd gehad om verschillende hekken en schuttingen achter zich te laten en een leuk huisje te bouwen of een tunnel te graven naar Australiƫ.

Het zou ons verbazen als ze hem nog te pakken hebben gekregen, maar dat lezen we dan wel in ons ochtendblad, of op de webzijde van RTV Utrecht. Commotie aan de Camera Obscuradreef is immers koren op de molen van genoemd station.

21:51 Inmiddels lopen er een stuk of tien agenten rond en is er geblaf te horen, waaruit wij concluderen dat er sprake is van agenten met astma of met politiehonden. Wij houden het vooralsnog op politiehonden.

21:53 Er klinkt geritsel in de bosjes, op een behoorlijke afstand van de plek waar de vluchter voor het laatst gezien is. Men is nog steeds niet in de richting van de Vader Rijndreef aan het zoeken, maar als de hond de lucht te pakken krijgt, is dat natuurlijk een kwestie van tijd.

21:55 Op aanwijzing van een buurtbewoner heeft men de hond inmiddels kunnen vertellen waar hij moest zoeken. De hond doet een plasje. Of hij daarmee ook sporen vernietigt, is ons niet bekend. Er staat een onbeheerde politiemotor bij de garageboxen en tot onze verbazing is die nog geheel intact. Wij zijn benieuwd hoe lang dat zo blijft. De agenten zijn inmiddels druk aan het zoeken, maar gezien het feit dat de verdachte twintig minuten voorsprong heeft, vrezen wij dat ze hem niet meer te pakken gaan krijgen. "Die zit al in Marokko", roept iemand. In de verte klinkt een politiesirene.

22:00 Er slaat een hond aan, of een agent krijgt een astmaaanval. Er zijn zaklampen te zien en er wordt nog steeds gezocht. Twee agenten maken een babbeltje bij de motorfiets.

22:10 De rust is weergekeerd.

22:20 Wij proberen op RTVUtrecht.nl te kijken of ze daar al gemerkt hebben dat er iets aan de hand was. Helaas krijgen wij de volgende foutmelding:

"Could not succesfull open the DB, error: Too many connections"
Handig, dat internet. Hieronder een plaatje van de plek waar de motor, een busje en een heleboel agenten te zien waren. Als wij onze webcam een minuutje eerder aan de praat gekregen hadden, was het een heel andere foto geweest. Hoewel, hij is sowieso erg donker uitgevallen.

Plaatje10-09-2006 21.36 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere