Wel een beetje zielig

Wouter Bos wil volgens de De Telegraaf "de solidariteit tussen mensen terug". Hij zou daaromtrent opmerkingen gemaakt hebben op het afgelopen Pvdapartijcongres, maar wat hij preciesbedoelde werd niet duidelijk. De De Telegraaf zegt verder: "Hij vindt dat mensen die zich sterk maken voor een leefbare buurt, hun leerlingen of patiƫnten, steun moeten krijgen van de overheid. Tegelijk moet een vuist worden gemaakt tegen asociaal gedrag, intimidatie, geweld, misbruik en fraude."

Nou, daar kun je het toch niet mee oneens zijn. Je zou zelfs kunnen zeggen dat mensen die zich sterk maken voor een onleefbare buurt of zelfs een onleefbaar land, eens streng moeten worden toegesproken. Zolang de definitie van onleefbaar niet wetenschappelijk is vastgelegd, kun je daar alle kanten mee op. Is een land waar je de deur niet meer uit mag zonder je paspoort leefbaar of onleefbaar? Is het jagen op snelheidsovertreders in plaats van op boeven intimidatie of machtsmisbruik? Maakt een lijsttrekker die zegt "Wij zijn de partij van Drees, die Nederland de AOW gegeven heeft" en daarbij verzwijgt dat Drees reeds vijfendertig jaar geleden zijn lidmaatschap van die partij heeft opgezegd, zich schuldig aan fraude?

Wouter Bos wil graag gaan debatteren met Balkenende. Om de uitnodiging aan Jeepeetje het charismaloze premiertje kracht bij te zetten, doet Wouter de Slijmjurk er een bos rode rozen bij. Och, och, och toch. Iemand uitnodigen om stevig ruzie te gaan maken en er een symbolische romantische liefdesverklaring bij doen, dan ben je toch echt niet goed bij je hoofd. Maar ja, Glibberige Wouter wil misschien wel leuk met Jeepeetje gaan babbelen, echt ruzie maken wil hij niet. Hij zegt namelijk na de verkiezingen premier te willen worden, maar weet ook wel dat hij blij mag zijn met de functie van vicepremier in het kabinet Balkenende Vier.



01-10-2006 22.30 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere