The Cat Box

The Cat Box (US 15, september-november 1956)
Dit verhaal is in Nederland afgedrukt in Donald Duck nr. 21 van 1975, en herdrukt in "Oom Dagobert - avonturen van een steenrijke eend" nummer 26: "Oom Dagobert in duel met Zwarte Magica", als vierde verhaal, op blz. 44.

Willie Wortel heeft last van een kat die herrie maakt. Hij beschikt over een vertaalmachine en kan daarmee horen wat de kat zingt. De eerste kat krijgt ruzie met een tweede en Willie heeft snel genoeg van hun weinig hoogstaande conversatie. Als hij een schoen naar de katten gooit, krijgt hij ruzie met ze. Hij jaagt ze weg,waarna hij verder kan met zijn werk.

Lampje is in dit verhaal zeer aanwezig, maar heeft niet echt invloed op de gebeurtenissen. Op het eerste plaatje loopt hij achter Willie's rug, met een lichtgevend lampje in zijn grijpknijpertje.Later loopt hij naast de ijsberende Willie. Hij fietst naast Willie als die zijn vertaalmachine gaat aanzetten.
Hij gaat op Willie's rug zitten en trekt hem aan zijn kraag als hij de vertaalmachine voor het raam wil plaatsen. Hij kijkt door het raam naar de kat. Hij gaat op de vertaalmachine staan en luistert met Willie of er geluid uit komt. Als de kat begint te zingen, holt Lampje weg en kruipt hij onder Willie's vestje, waarna hij er in de nek weer onderuit komt. Hij luistert op Willie's schouder en opWillie's petje naar de conversatie en gaat een schoen halen, die vervolgens door Willie naar de katten gegooid wordt. Dan verstopt hij zich, komt weer te voorschijn en lijkt te smeken of het gejank niet op kan houden.Als Willie de rollen omdraait en de katten met zijn gezang verjaagt, begint Lampje hevig te trillen. Op het laatste plaatje ligt hij uitgeteld tegen de muur, zijn bolletje zwart geblakerd.
lampje lampje lampje lampjelampjelampjelampjelampjelampjelampjelampje lampje lampjelampje lampjelampjelampjelampje

Lampje is in dit verhaal kennelijk nog niet in staat om met dieren te communiceren in hun eigen taal, iets wat hij later wel (af en toe) blijkt te kunnen. Hij kan wel denken, want terwijl Willie nog bezig is zich te ergeren, gaat Lampje al weg om de schoen te halen. Willie spreekt niet tegen Lampje.15-10-2006 12.38 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere