Antropofobie

Naar verluidt durft slechts vierendertig procent van de Britten kinderen die een bushokje aan het slopen zijn tot de orde te roepen. Van de Italianen durft vijftig procent zoiets wel aan, van de Spanjaarden zelfstweeënvijftig procent en van de Duitsers maar liefst vijfenzestig procent. Hoe men die cijfers verkregen heeft, stond er weer eens niet bij, maar het zal wel een enquête betreffen, in dit geval uitgevoerd door het 'Institute of Policy Research' (IPPR). Zijn dit nu spectaculaire cijfers, of juist niet?

Hoeveel procent van de Nederlanders zou het trouwens aandurven de jeugdige vandalen verbaal of misschien zelfs fysiek, middels een paar stevige pedagogisch niet verantwoorde corrigerende tikken, liefst met een stevig eind hout, tot de orde te roepen? In verband met de Engelsen gebruikte Reuters het woord "paedophobia", oftewel pedofobie. Door het ontbreken van Nederlandse cijfers valt niet te zeggen hoe pedofoob wij hier zijn.

"In de Utrechtse wijk Lunetten is het tot een confrontatie gekomen tussen jongeren en de politie", aldus de webzijde van RTV Utrecht. Als je verder leest, zie je dat tijdens en na de rel gearresteerde verdachten achttien, negentien en tweeëntwintig jaar oud waren, waarbij het stukje dan ook nog rept van een "achttienjarige man" die al eerder was aangehouden. Een "achttienjarige man" en een "jongere" van tweeëntwintig. Dat leidt onherroepelijk tot "een man van tien" en "een knulletje van vijfendertig", waardoor de pedofoben straks niet meer weten waar ze aan toe zijn. Het zou zomaar kunnen dat zij, vooruitlopend op de ontwikkelingen, besluiten om dan maar bang te worden voor iedereen in het algemeen en niemand in het bijzonder. Mocht men u een dezer dagen benaderen om lid te worden van de "Burgerwacht" of het "Buurtpreventieteam", dan weet u hoe dat komt. De nieuwe kleine rechtse partijen zijn een heel ander verhaal.



22-10-2006 22.30 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere