Hans in het Huis heeft ruzie met buurjongen

StommelingJones
Hans in het Huis is hier al weleens eerder aan de orde geweest en tot onze verbazing kwamen wij zijn naam vandaag enkele keren tegen in de referrerlijst. Men had bij google op "Hans in het Huis" gezocht. Waarom mag Joost weten. Wij zijn voor de aardigheid even wezen kijken op het slechtbezochte forum van Linkse Lente, dat goeddeels door eerdergenoemde stalinonazi wordt gevuld (1883 bijdragen sinds 13 januari 2006), om te zien of we daar de aanleiding voor de plotselinge populariteit van Hans in het Huis konden vinden.

Dat konden wij niet, maar wel vonden wij het stukje Aso-tieners, waarin de heer In het Huis zich weer eens van zijn moraalridderigste kant laat zien (Ha! Alsof die figuur ook nog een andere kant heeft. Laat ons niet lachen).

"... een aantal pubers versjteerd het leven van anderen. En als je met hen praat over hun wangedrag, dan blijkt regelmatig dat ze er niet over nadenken en soms zelfs niet beter weten. En soms is hun lijf vijf jaar verder dan hun hersens.

Ons land wordt geplaagd door hordes van dit gannef. Op forums zijn ze dol op stennis maken. In het echte leven zie je ze vaak vol gas op een scootertje. Liefst op het trottoir en achteromkijkend."

(De foute spelling van de persoonsvorm in de eerste zin komt voor rekening van Hans in het Huis.) Na enig geraaskal over omgangsvormen bij de jeugd, waarbij hij dit keer zijn stokpaardje ("Alles kan worden opgelost door middel van cursussen op internet") voor de verandering eens op stal laat, komt hij terecht bij de opmerking:
"... ik vind dat een tiener wel moet snappen dat je niet 's avonds om elf uur een scooter zonder uitlaat kan uitproberen."
Een beetje hineininterpretierend komen wij tot de slotsom dat Hans in het Huis een beetje ruzie gehad heeft met een buurjongetje dat zijn scooter aan het uitproberen was en een grote mond gaf toen Hans er wat van zei. Zo komen de "hordes" de wereld in. Wij krijgen trouwens de indruk dat de heer In het Huis eens in het woordenboek moet kijken om de betekenis van het woord 'gannef' op te zoeken. Waarschijnlijk bedoelt hij tinnef, maar weet hij dat niet.

23-10-2006 18.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere