Rita Verdonk, een zielig zeikerdje

Stommeling Jones als kamerclown
Rita Verdonk is hier al eerder aan de orde geweest en het moge duidelijk zijn dat wij geen hoge pet van haar op hebben. Als minister die verantwoordelijk is voor het deportatiebeleid begint zij bijkans te huilen wanneer je zegt dat zij de minister is die verantwoordelijk is voor het deportatiebeleid en dat haar deportatiebeleid vooral een deportatiebeleid heet omdat er door middel van deportaties zoveel mensen gedeporteerd worden.

Weliswaar worden de gedeporteerden niet meteen overgebracht naar strafkolonies en concentratiekampen, maar verbannen uit Nederland worden zij wel en in dier voege zijn de woorden deporteren en deportatie als synoniemen voor verbannen en verbanning toch echt wel terecht. Dat er mensen zijn die bij dit soort activiteiten en vooral de uitvoering ervan associaties krijgen met de manier waarop de joden in de Tweede Wereldoorlog uit hun huizen gesleept werden, valt die mensen niet te verwijten en de jankende minister heeft dan ook geen enkele reden om excuses te eisen.

Ons doet het Nederlandse asielbeleid zoals dat nu is overigens sterk denken aan de periode vlak voor de Tweede Wereldoorlog, toen joden die Duitsland wilden ontvluchten Nederland alleen in mochten als ze genoeg geld bij zich hadden. Mensen zonder geld werden onverbiddelijk teruggestuurd, volgens onze informatie althans. We moeten er wel bij zeggen dat we dit slechts van horen zeggen hebben, maar je kunt nu eenmaal niet overal een diepgravend onderzoek aan wijden.

Hoe het ook zij, de enige keer dat minister Verdonk haar rug recht had moeten houden omdat ze gewoon gelijk had, was volgens ons toen ze volkomen terecht het op valse gronden verkregen paspoort van Ayaan Hirsi Ali Magan Etcetera had afgepakt. Toen bleek echter dat het malle vrouwtje dat zich zo graag IJzeren Rita liet noemen, niet over een recht te houden ruggegraat beschikte, waardoor ze de naam Ruggegraatloze Rubberen Rita eerlijk verdiend heeft.

Wij komen hierop, doordat wij eerder op de dag terechtkwamen bij het stukje Verdonk heeft wat last van eerwraak, waarin een opsomming te lezen valt van namen van mensen van wie Ruggegraatloze Rubberen Rita ondertussen al excuses heeft geƫist of op wie ze boos was, omdat die mensen in Rietjes ogen lelijke dingen over huilende Rietje hadden gezegd. Best zielig eigenlijk. Zo eerlijk, recht door zee en streng willen lijken en zo gevoelig zijn voor kritiek. Als je echt eerlijk, recht door zee en streng bent, malle meid, mogen ze toch alles over je zeggen, omdat iedereen weet dat ze uit hun nek kletsen. Door onterechte kritiek, misplaatste verwijten en vuige laster voel je je toch niet aangesproken?24-10-2006 11.14 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere