Wat wil Wouter met Nederland?

Stommeling Jones als kamerclown
'Wat wil jij met Nederland?' heeft Mike Bollo er boven gezet, en terecht. Het stukje gaat namelijk over 'Wat wil jij met Nederland?:
"Watwiljijmetnederland.nl verzamelt ideeën en geïnspireerde gedachten en ervaringen van bekende en onbekende Nederlanders. Voor een beter, mooier en socialer Nederland. Wouter Bos heeft een boek geschreven waarin hij zijn visie voor de toekomst uiteenzet."
Wauwel de Boskabouter. "Heeft een boek geschreven waarin hij zijn visie voor de toekomst uiteenzet". De man die zich door het CDA ongeneeslijk heeft laten piepelen, die zittende in de oppositie onder de slechtste Nederlandse premier aller tijden geen bek open gedaan heeft en nooit op enige "visie voor" het heden betrapt is, blijkt plotseling zoveel "visie voor de toekomst" te hebben, dat hij er een boek mee heeft kunnen vullen.

'Waar blijft Wouter?', aldus Rob Hamilton. Welnu Rob, Wauwelende Wouter weet niet wat hij wil en zit dus achter zijn compjoetertje te wachten tot andere mensen hem goede ideeën aanreiken:

"Lever jij een idee of verhaal aan Wouter Bos? De meest inspirerende inzenders krijgen een gesigneerd boek mét opdracht retour van Wouter."
Geweldig. "Een gesigneerd boek mét opdracht retour van Wouter". Zou je dan zelf mogen kiezen welk boek je van Wouter wilt krijgen, of krijg je automatisch Wouter's boek?

Maar goed. Wat wij willen met Nederland is alvast zeker niet wat Wouter wil met Nederland. Wij willen namelijk om te beginnen af van de terreur van de bekende Nederlander. Voorzover bekende Nederlanders bekend zijn geworden doordat ze een leuk of interessant kunstje kennen of kunnen, moeten zij zich vooral bezig houden met hun leuke of interessante kunstje, maar ze moeten ons niet gaan vertellen hoe de wereld in elkaar zit (tenzij dat natuurlijk hun kunstje is, maar dat is een heel ander verhaal) of wat wij moeten stemmen. Wij worden dus al meteen niet goed van de eerste pagina van Wat wil jij met Nederland? Bekende Nederlanders. Bah. Wij hebben ons opgeofferd en op de foto's van de bekende Nederlanders in quaestie geklikt. We hebben zelfs de koppen gelezen, en wel deze:

Aan de bijbehorende stukjes zijn we maar niet eens begonnen. Ons interesseert het namelijk niet wat artiesten, profvoetballers en presentatoren met Nederland willen. Ons interesseert wat de PvdA met Nederland wil. (Om eerlijk te zijn interesseert ons dat ook geen reet, maar toen we het opschreven leek het ons wel een aardige slotzin. Dat viel behoorlijk tegen.)

29-10-2006 12.46 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere