Rood waas
In ieders leven komen aardige mensen voor, maar ook klootzakken. Met de aardige mensen raak je bevriend en soms ook met de klootzakken. Aardig doen is namelijk bij lange na niet zo moeilijk als aardig zijn. Aardig doen kunnen we allemaal wel,als het ons zo uitkomt, maar wie aardig is, blijkt als het erop aankomt. Dan vallen de klootzakken door de mand. Helaas is er geen gegarandeerde klootzaktest, behalve dan dat iemand die zijn vrienden aan zo'n test zou willen onderwerpen daardoor zelf al onmiddellijk voor de desbetreffende test gezakt is, want als je zoiets doet, ben je zelf een klootzak.Een klootzak die je al meteen als zodanig hebt herkend kun je van meet af aan zo veel mogelijk mijden, zodat je nooit een echt persoonlijk conflict met hem kunt krijgen, daar je nooit zelfs maar de illusie van persoonlijk contact gehad hoeft te hebben, en waar geen contact is, is nu eenmaal geen conflict. Weten is mijden, als het ware. Reeds.
Vandaar dat de klap zo hard aankomt als iemand (al is het maar een kennis) die je vertrouwd hebt je een figuurlijke dolk in de figuurlijke rug steekt (een letterlijke dolk in de letterlijke rug schijnt ook vervelend te zijn, maar is een heel ander verhaal) en zich daarmee als klootzak bewijst. Hoe je daarop reageert, hangt van je eigen karakter af. Sommigen zijn slechts ernstig teleurgesteld, anderen hoeken de klootzak tegen de grond en er zijn ook mensen die jaren later nog steeds op wraak zinnen, onder het motto "Vergeten misschien, vergeven nooit". Dat soort wraakzuchtigen roept dan ook "Als ik die klootzak voor mijn wielen krijg, geef ik gas". Ze voegen zelden de daad bij het woord. Misschien omdat ze te aardig zijn, maar waarschijnlijk omdat de gewenste situatie zich nooit voordoet.
01-11-2006 22.30 | Door: Arnold Kuijk
Reacties
Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.