Zwarte woensdag

Zwarte woensdag (Black Wednesday, W.D.C. # 230, 1959)
Dit verhaal is in Nederland afgedrukt in Donald Duck 43 van 1980, en herdrukt in nr. 27 van de serie Dagobertalbums,getiteld: De grote geldwedstrijd", op pagina 33.

Zwarte woensdag is een jaarlijks terugkerend evenement in Duckstad. Er vinden op die dag allerlei rare verschijnselen plaats en Oom Dagobert denkt dat die veroorzaakt worden door een vloek die Specnec, de medicijnman van de Cowefuttestam, over hem heeft uitgesproken. Donald wil helpen en bestelt bij Willie Wortel een haargroeimiddel voor de Cowefuttes. Het enige resultaat van Donald's actie is dat hij zelf kaal wordt. Uiteindelijk blijkt de muffe lucht van heel oud geld echter de oorzaak van alle problemen te zijn geweest en komt alles op zijn pootjes terecht.

Lampje komt, samen met Willie, in dit verhaal slechts op één plaatje voor, het vierde plaatje van de vijfde pagina. Hij zit op een karretje met een zweepje in zijn hand en laat zich voorttrekken door een rat, die daar zichtbaar plezier in heeft.Waarom Lampje dit doet, wordt niet duidelijk. Op het moment dat Donald binnenkomt, rijdt Lampje van Willie af, wat erop zou kunnen duiden dat hij weg wil. De bewegingslijntjes vertonen echter een bocht, zodat de logische conclusie lijkt te zijn dat Lampje rondjes aan het rijden is.

lampje05-11-2006 13.09 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere