Lucia de B. in De Telegraaf

StommelingJones
Lucia de B. wordt naar verluidt zaterdag 11 november in het zonnetje gezet in de De Telegraaf. Wij zijn daar niet zo blij mee. Weliswaar weten wij nog steeds niet of ze het nou gedaan heeft of niet, maar die beslissing zouden wij graag aan de rechter overlaten, die er immers voor doorgeleerd heeft.

Op dit moment lijkt het erop dat er een mediaoffensief ten behoeve van Lucia de B. ontketend is, waarbij het er niet meer toe doet of ze het nou gedaan heeft of niet en dat vinden wij geen goede zaak. Wijzelf, onze recensent en ook uw en onze captain hebben daar al eens wat woorden aan gewijd en hier willen wij graag verwijzen naar 'Te veel mensen bemoeien zich met de rechtspraak', 'NOVA wil scoren met Lucia de B.' en 'Lucia de B. - Reconstructie van een gerechtelijke dwaling (recensie)'.

Volgens ons deugt het boek van Ton Derksen niet, daar het slechts een pamflet ten behoeve van Lucia de B. is en geen objectieve poging tot waarheidsvinding zoals de auteur beweert. Ton Derksen lijkt ons een arrogante kwal, die alleen wil praten met de media die hem op zijn overgewaardeerde woord geloven en die misbruik maakt van het feit dat hij zichzelf hoogleraar in de wetenschapsfilosofie mag noemen, waarbij men steeds vergeet te vermelden dat hij met pensioen is en dat die titel bovendien niets te maken heeft met zijn auteurschap.

Als hij eerlijk zou zijn, zou hij dat toch minimaal een keertje hebben moeten corrigeren, doch wij krijgen de indruk dat hij het zich niet alleen graag laat aanleunen, maar het nog stimuleert ook. In het nu ontketende mediaoffensief wensen wij het Openbaar Ministerie en de rechterlijke (of was het nou rechtelijke?) macht veel sterkte en wijsheid toe. Hoe de beslissing ook uitvalt: wij hebben een hekel aan Ton Derksen, die niet eenmaal het fatsoen gehad heeft de mailtjes van onze losse onderzoeksjournalist te beantwoorden. Dan kan je honderd keer professor zijn, dan ben je toch een onbeschofte klootzak.09-11-2006 10.00 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere