Wel godverdomme

Stommeling Jones
Dat Balkenende godsdienstwaanzinnig is, wist u natuurlijk al en ook had u al begrepen dat de man zijn godsdienstwaanzin graag aan ons zou opleggen. Toch menen wij te moeten constateren dat het hem nog dieper in de bol geslagen is dan toch al het geval was. Wat lazen wij in de papieren De Telegraaf van vandaag (Feyenoord met 3-2 verloren van RKC, maar dat bedoelen we niet):
"Godsdienstles op alle scholen

[...] Leerlingen op alle middelbare scholen in ons land moeten godsdienstonderwijs krijgen.

Premier Balkenende heeft gisteren voorgesteld de godsdienstles niet langer te beperken tot confessionele scholen, maar ook verplicht te stellen in het openbaar onderwijs."

"WEL GODVERDOMME!", denken wij dan, tussen de bloedgolven door, "is die godsdienstwaanzinnige klootzak nou helemaal gek geworden?" Waarschijnlijk wel dus. De eikel heeft er ook nog een kutsmoes voor klaar, blijkt:
"Hij vindt het belangrijk dat jongeren meer inzicht krijgen in religies."
Dat vindt hij in werkelijkheid helemaal niet natuurlijk, want dan zou hij wel, als hij dan toch denkt dat er nog wel een schoolvak bij kan, een wetenschappelijker vak op het curriculum laten zetten, dat echt inzicht in religie verschaft. Psychiatrie, bijvoorbeeld.

Men citeert hem als volgt:

"Of je nu wel of niet gelooft, het is ontzettend belangrijk om te weten wat religie voor mensen betekent, wat verschillen en overeenkomsten zijn."
Wij noemen dat gelul van een dronken aardbei. Wij vinden dat het staatsonderwijs vrij moet zijn van godsdienst, maar dat wist u ook al lang, dus in plaats van een ellenlang verhaal volgt hier een oud plaatje van de desbetreffende godsdienstwaanzinnige, dat tevens spot met de manier waarop hij Engels spreekt.Plaatje

09-11-2006 19.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere