Utrechtse PvdA geeft VMBO-scholieren het goede voorbeeld

Stommeling Jones als kamerclown
In de belachelijke zaak rond het handjesschudden op het Vader Rijn College heeft de hoofddader, schooldirecteur en PvdA-gemeenteraadslid Bart Engbers, een nieuwe steunbetuiging mogen bijschrijven en wel die van de Utrechtse PvdA-burgemeester Mr. A.H. Brouwer-Korf.

De webzijde van RTV-Utrecht zegt onder andere het volgende:

"Ik heb diep respect voor hem,' zegt Brouwer over de directeur van de VMBO-school in het Utrechts Nieuwsblad.

[...]

'Ik kom ook mensen tegen die mij geen hand willen geven', zegt Brouwer in de krant, 'maar dit is een ander geval. Het gaat om een school'."

Volgens ons blijkt hieruit dat de burgemeester niet de moeite heeft genomen om het oordeel van de Commissie Aparte Behandeling te lezen of tot zich door te laten dringen. Had zij dat wel gedaan, dan zou zij immers hebben geweten dat het argument dat het hier om een school gaat door de commissie van tafel is geveegd. Wij vragen ons af waarom de burgemeester zich zo nadrukkelijk achter Bart Engbers opstelt en zijn bovendien benieuwd of ze dat nog steeds doet als hij zich niet bij het oordeel van de commissie neerlegt en de docente alsnog op grond van een kutsmoes ("verstoorde arbeidsrelatie", "ontwrichte arbeidsverhoudingen", zoiets) ontslaat.

Zou Annie zich hier nu ook zo duidelijk mee bemoeid hebben als Bart Engbers niet voor de PvdA in de gemeenteraad had gezeten? In ieder geval geeft de Utrechtse PvdA de VMBO-scholieren van het Vader Rijn College (en dus niet Vader Rijncollege of Vaderrijncollege) hiermee een goed voorbeeld van hoe het werkt in onze middeleeuwse bananenmonarchie (wanneer is de banaan eigenlijk ons land binnengekomen? En was dat dan ook bij Lobith, net als de Batavieren?): je moet vooral zorgen dat je genoeg hooggeplaatste vriendjes hebt, dan kan je alles maken. Zo leren ze het niet bij Maatschappijleer, maar zo werkt het wel.11-11-2006 12.30 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere